Alvdal, nord i Østerdalen, byr i tillegg til Kjell Aukrust sine unike historier, på et fjellomåde med flotte turmuligheter. Alvdal Vestfjell er verdt å få med seg enten det er på ski, sykkel, med fjellstøver eller løpesko. Fjellet Tron, som er bygdas landemerke, er også et attraktivt turmål og en topptur både vinter og sommer. 14 juli arrangeres forresten Solan Gundersens styrkeprøve. Med denne evige optimisten som motivator skal syklistene opp hele 1150 høydemeter fra Aukrustsenteret til toppen av Tron. En titt i fjorårets resultatliste viser en imponerende bestetid ned mot 50 minutter! Så dere som er glad i motbakkeritt, merk dere datoen og ta turen til Alvdal!

Alvdal
Tronfjell, 1666 moh, topptur  i Alvdal
Ludvig
Det er ingen tvil om at denne karen er en populær fyr i hjembygda, han trives jo best i utkantstrøk

Til toppen av Tron:
Vi tok turen med en målsetting om å bruke litt lengre tid. For en tur det ble på en dag med nesten skyfri himmel!  Det er god veistandard, enkelt å sykle, men man kjenner bakkene godt i beina. Vi trådde og trådde og etterhvert nådde vi platået som kalles Flatron. Her er utsikten fantastisk mot Alvdal Vestfjell og Rondane. Nå hadde vi bare den siste og bratteste kneika opp til toppen igjen. Den er ikke lang, bare veldig bratt, og selvfølgelig ikke noe problem når vi vet at bonusen venter med en herlig utforbakke på 11 km:-). Dette ble rett og slett en skikkelig treningsøkt, og på neste tur til Alvdal kommer vi ikke utenom en gjentagelse sier den eldste og sprekeste i familien.

Flattron
Et pust i bakken på Flatron og hvilken utsikt!
bratt
Bare siste bratte kneika igjen før toppen er nådd

Alvdal Vestfjell:
Sykling i den norske fjellheimen er som oftes uten de store massene av syklister, bortsett fra de mest poulære turene som  Rallarvegen ( forøvrig min favoritt ) på lørdager. Dette ble bekreftet når vi parkerte bilen ved Gjelten bru for å teste sykkelmuligheten i Alvdal Vestfjell. Vårt turmål var Flatsetra, og vi møtte ikke en syklist på turen inn dit eller på returen hvor vi i tillegg la til avstikkeren om Høstdalen. Stillheten, fjellene, vegetasjonen, pausa med ostesmørbrød stekt på gassbluss, det var den perfekte dagen. Det som Alvdal og områdene rundt byr på av fjellopplevelser er for mange en godt bevart hemmelighet. Nå røpes den, her er det fint å ha aktive feriedager. Vi tar turen igjen!

041
På vei til Flatsetra med Sølenkletten i bakgrunnen
052
Fiskebuene ved Høstsjøen i Høstdalen, den store Sølenkletten titter opp i bakgrunnen