Av og til føler man seg litt ekstra heldig når man bor på en øy, de første spor av vår har satt seg, vekkeklokka taper for svarttrosten og dagen som ligger foran deg er ganske så blank. Morgenen i dag var følelsen der, og jeg kom nesten ikke raskt nok ut til det som ventet. En joggetur på Brønnøya med kamera i den lille løpesekken. Allerede i Vendelsund måtte kameraet frem for å fange ærfuglene som nøt det blikkstille vannet.

Ærfuglene er våryre og gir også høylytt uttrykk for det.
«Jeg er klar» roper liksom denne. Men vi er vel kanskje ikke helt klare for en dukkert enda….
Stiene på Brønnøya er som skapt for løpeturer der de snor seg rundt på øya.
Det er ikke mange å møte en tidig morgen, heller ikke de mange rådyrene på øya viste seg i dag.

Brønnøya er en perle, alltid, til alle årstider. I tillegg til den gode treninga disse løpeturene er, er det litt meditasjon å være der ute på øya sammen med morgenlyset, fulgesangerne og hakkespetter som melder at de er i gang med sin arbeidsdag. Blomstene som har begynt å titte frem, lyser opp mangelen av grønnfarve i naturen før den snart spretter ut i sin vakre vårprakt.

De første vårtegnene har for lengst titte frem. 

Det er så fint å ta til seg av alt det fine man har av frilufts – og treningsmuligheter rett utenfor døren som vi har i vårt område. Mars i år er unik! Denne helga kan vi løpe, gå i Nesøyaskogen, sykle til Vollen, ta på oss skiene i Vestmarka og få en super skitur og også sette kajakken på vannet. Heldige oss som har disse mulighetene, som jeg også tenkte mye på i oktober med Nesøya#hverdagslykke. God aktiv helg!

Tålmodige ligger de der og venter på å bli satt på vannet.
Ikke tvil om hvem som råder over vannskorpa i forkant av båtsesongen.