Sykkelbok Golsfjellet Valdres, det er jeg godt i gang med! Etter å inntatt fjellområdet på to hjul for tre sommere siden har jeg blitt overrasket, glad og begeistret over hvor fint det er å sykle akkurat her. Glad for å finne nye og mange turvarianter, glad for å oppdage hvor mye sykkelglede fjellområdet, som ligger på pluss / minus 1000 moh. kan by på. » Området fortjener ei bok», det var det han sa, syklisten når han hørt at jeg var i gang med boka. De stemmer også i, de på sykkel jeg har truffet i sommer. De sier de vil ha mer informasjon om mulighetene, flere tips, mer fakta så de kan sykle mer, bruke område som base for sykkelferie. Kanskje vil de sykle hele Mjølkevegen, kanskje vil de foretrekke rundturene. «Ja», har de svart på spørsmålet om de vil være fotomodeller for boka. Nå blir det realitet, det blir sykkelbok Golsfjellet Valdres ! I god tid før påske 2018 skal den være klar, i god planleggingstid før sykkelsesongen er i gang i fjellet. Sommerferien har vært brukt til å sykle rundturer, frem og tilbaketurer,  de er gps plottet, livet langs veien skildret. Det har bitt fotografert, kartløsning valgt, syklister har bidratt med entusiasme og bedrifter i området  hilser boka velkommen. Det samme gjør hyttefolk og turister. Det er gøy å være i gang, nå gjenstår bare resten av jobben med manus og bildevalg før boka sendes til produksjon før jul en gang.

En smakebit  fra sykkelbok Golsfjellet Valdres:

«På trivelige Gomobu Fjellstue starter denne fine utsiktsturen. Utsikt får du allerede på Gomobu og du tar den med deg i alle retninger turen igjennom. Langestølen Kolonial, litt over halvveis på turen, tar i mot fjellfolket som den har gjort i over 50 år!»

«Selv om det er mye oppover glemmer du det litt, det er så vakkert. Du får en av Mjølkevegen sine rasteramper på veien, du passerer utgangspunktet for vandrestien til……»

«Her kommer du inn på en fin flytsti hvor det er gøy å sykle. Selv barn i traller og de med el-sykkel vil trives på denne stien. Du ser fisken vake i idylliske Blekketjedn. Stien ender på setervollen Nøreli med panoramautsikt til Skogshorn».

Mer byr jeg ikke på i denne omgang, følg med videre på Lev Godt, det kommer  noen drypp etterhvert tenker jeg……

Sykling Golsfjellet her ved Kamben
De kom fra Sveits for å sykle Mjølkevegen
Litt utenfor allfarvei på Stølsvidda