Det er ingen grunn til å avslutte jobbsyklingen selvom gradene kryper under 0. Det å sykle om vinteren er derimot noe helt annet enn om sommeren. Vintersykling er mørkt, glatt, slapsete og fint! For å få de gode opplevelsene og effektive turene, er tingen å ha rett utstyr og klær. Her noen tips til dere som vurderer å fortsette syklingen inn i vinteren. Det krever litt annet utstyr enn om sommeren.

DSCN2243
De lette skoene viker for de mer robuste når gradene synker
DSCN2246
For effektiv hverdag er det greit å ha to sykler, en skodd for sommer og en for vinter

 

Piggdekk er obligatorisk! Velg dekk med mange pigger, jeg anbefaler dekk med 240 pigger. De sitter som brodder under skoa gjør på isen. Det er lite jeg stoler så mye på som dekkene på vintersykkelen min! Det å ha 2 sykler er kanskje litt luksus, men kanskje «nødvendig luksus» for å være en effektiv jobbsyklist uansett føre. Hos oss forsvarer vi greit sykkelparken når vi klarer oss med en bil som er mest i garasjen, og 0 busskort.

I tillegg til dekk og sko:

  • Vær synlig, påmontert lys foran og bak, reflekser og gjerne refleksvest
  • Trekk over sykkelskoene ( kanskje passer trekket du har til skistøvlene?)
  • Varmesåler er bra, men de tar plass, så skoene må være større enn din vanlig størrelse
  • Varme hansker, på de kaldeste dagene er min favoritt den gode, gamle polvotten fra HH
  • Buff eller tynn lue under hjelmen
  • Legg inn en hviledag hvis kroppen blir trøtt av lange turer i kulda. Behold overskuddet!

Litt luksus om vinteren er at det er færre syklister og bedre plass i sykkelfeltene. Samtidig er det etterhvert mer krevende å komme seg frem grunnet brøytekanter og slaps. Det blir først veldig krevende når det blir ordentlig kaldt. Hvis man er så lenge på sykkelen som en time og det er nærmer seg 10 kalde, er det utfordrende for kroppsdeler som føtter og hender. Ansiktet derimot får god  hjelp av «Finlandshetta» i ull, og det finnes mye funksjonelt tøy som holder godt, selv på de kaldeste dagene.

DSCN2301
Mer glissent også i sykkelparkeringen på jobben om vinteren

Så er vi klare da, for nok en vinter på to hjul! Det kommer til å bli fint, litt kaldt og litt slitsomt. Samtidig er det en super måte å beholde den gode formen fra i sommer:-).

SAMSUNG CSC