Når vi er på Gjeving hører det alltid med en tur til den aller fineste av øyene utenfor Tvedestrand. Sandøya eller Vestre Sandøya som den vel egentlig heter, ligger ytterst i skjærgården. Den er fin fordi den har all sjarm, ro og sommerhygge vi drømmer om. Den ligger dessuten en super padletur fra Gjeving og Lyngør, hvor skjærgården viser frem sjøfuglene, seler, tøffende sjekter og blankpolerte skjær. En drøy time i kajakken er det som skal til, eller 15 minutter på » Bybåten » som er sommerens nyhet i området. Produktutvikling er bra, og vi forsto på kapteinen at den er stor suksess!
RSCN1452
«Bybåten»,  sommerens nyhet som gjør øyene ved Tvedestrand mer tilgjengelige
DSCN1412
Ingrid hopper fornøyd på «Bybåten» for å oppleve Sandøya
DSCN1366
Mens andre tar kajakken på de dagene sjøen ikke byr på for mange bølger, som her på vei til Sandøya

Sandøya er sommer! Her lukter det sommer, det vokser enger av siv man kan gjemme seg i, her er det løpestier på kryss og tvers og idylliske badeviker. Her finnes ikke biler, men trillebårer, sykler og traller.  Vi opplever Sandøya som et sommerparardis, men det er et helårssamfunn her ute i havet med ca. 200 innbyggere. Skolen er fortsatt skole for de første trinnene for øyas barn. Det er fint å se at det er aktive helårssamfunn på øyer som denne. Det er også mange håndtverkere som har etablert seg her, og de har forhåpentligvis litt inntekt i de små utsalgene sine om sommeren.

DSCN1415
Det er antagelig et fint liv å være postmann på Sandøya
RSCN1319
Los Bryggos serverer uten tvil sommeren beste og største brownis

På brygga ved Jokerbutikken ligger Los Bryggos. Her trylles det frem de lekreste retter fra luka i veggen. Det å ta et stopp her på padleturen, gir påfyll som gjør at man nesten må ta en ekstratur for å forbrenne noe av det gode man har kost seg med. Vi har særlig falt for gulrotkaka og brownis´n som nesten er verdt turen alene. Vi oppdager stadig små nyheter på øya, som at det nå tilbys Øymassasje i Maries Gjestehus, ganske deilig det, på en ferie som av og til kan ligne på en treningsleir:-).

DSCN1296
Midt på øye dukket dette opp, hvilken luksus. Har de ledig time mon tro?

Sandøya ligger ytterst mot havet og det er sikkert en av grunnene til at det er en helt utrolig vakker blomsterprakt rundt den hvite bebyggelsen. Ytterst på Klåholmen kommer havet rett inn, her er det vakkert og frodig mellom skipperhusene. Antagelig er det mer idyll nå enn for noen tiår siden hvor det sikkert var tøffere tak her ute.

DSCN1423
Vakre hager pryder Sandøya
DSCN1431
Eyvind Hermansens keramikkverksted ved skolebygningen midt på øya

Etter en tur på de idylliske veiene, et kakestopp og en drøm om massasje er det tid for retur til Gjeving, noen i kajakk og noen på «Bybåten». Selvfølgelig kommer vi tilbake neste sommer!

RSCN1451
Denne vakre gamle seilskuta traff vi i Lyngørsundet på hjemturen

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.