Etter å ha kjørt over Breviksbrua på vei til ferie på Sørlandet hvert år i 15 år, gjorde vi det! Vi tok av fra E18, svingte av til Brevik for å se hva som befant seg der nede ved fjorden. Dagen var vakker og varm og det var rett og slett perfekt at vi plutselig befant oss i en ekte iskremby! Det første vi så var Diplom-Is flaggene som vaiet stolt i vinden og da husket vi det. Det er jo her de produserer iskrem og bruker kalkgruvene i fjellet som fryserom. Praktisk! Vi er klar for iskrem i Brevik.

RSCN1178
Klart vi skal ha is når vi kommer til en ekte iskremby
RSCN1186
Diplomaten isbar lå der som en magnet med masse herlige smaker

Det var lett å skjønne at her kom vi til iskremens rike. To svært så inneholdsrike isbarer lå på hver side av gata. Vi valgte Diplomaten Isbar som stolt viste at de feirer 30 år i 2014! Blide Diplom-Is jenter ønsket velkommen og snart sto vi med opptil flere is i hånden.

RSCN1181
Det er nesten obligatorisk å spise flere is i Brevik, ops her var det en til som ville ha en smak

Det lille byen ved Eidangerfjorden hadde pyntet fint til sommergjestene og til de som gjør som oss, kun stikker innom for en kort isstopp. Vi kåret byens fineste terrasse, ruslet igjennom gatene og tittet på fergene som tok turistene ut til øyene. For å lære litt mer denne dagen, googlet vi oss frem til at ikke alt er idyll. Det er iskrig mellom de to isbarene. Den havnet tilslutt i Tingretten og utsagnet fra en av partene var at siste orden ikke var sagt! Så leser vi videre at Diplom-is legger ned produksjonen i Brevik neste år og arbeidsplasser forsvinner. Det er vel sånn det er, litt å slite med på de fleste plasser i vårt vakre land. Vi lærte også at det av og til er fint å svinge av på veien og få en helt ny opplevelse, og hylle den gode isen som vi digger på dager som i dag!

RSCN1179
Vår kåring endte på at dette er Breviks fineste terrasse!
RSCN1182
Det er vakker sommer og stort sett idyll i Brevik

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.