Herlige London, byen som har alt! Det er alltid stas å komme til London,  som har vært en favoritt siden jeg som 19 åring tilbrakte et au pair år der. Byen kan oppleves fra båt på River Thames, fra de røde bussene, gående, syklende, løpende, fra puber, restauranter, markeder og fra shoppinggatene. En miks av dette gir deg mye London.

London
Big Ben holder orden på tiden i London

Mine opphold i London har alltid løpeturer på programmet. Legg løpeskoene og litt løpetøy i kofferten og du får det lille ekstra utav byen, uansett om du besøker London på jobb – eller privatreise. Londons parker Hyde Park, Kensington Gardens og Regents Park er fine treningsområder uansett årstid. Det samme er gangveien langs Themsen, her er det bare å finne sin plass blandt byens joggere.

Sykkel-og-l-C3-B8p1
Det er smart å velge veien med  «no cycling» på løpeturen

Løp i parkene:
I parkene er det veier på kryss og tvers. Legger man turen i Kensington Gardens, Hyde Park og St. Jamses ved Buckingham Palace er det mye å løpe på. Parkene ligger inntil hverandre uten at man må ut i trafikken. Hvis disse ligger et stykke fra hotellet ditt er det bare å ta London Underground til området hvis du ikke ønsker transportetappen i bygatene. Det er en super start på dagen å ta en times løpetur, det er vakkert med blomster vår og sommer før høsten kommer med alle farvene. Det kan være vakkert også vinterstid. I tillegg er det et yrende liv av folkevante fugler, ekorn og andre skapninger i parkene, som knapt reagerer selvom du skulle komme borti de.

M-og-M
Fin start på Londondagen for disse to joggerne

Hvis man starter dagen med løping, gjør man som veldig mange londonere. Det er en fin stemning, med ensomme løpere, med løpegrupper og folk i alle fasonger og nasjonaliteter. Man trenger definitiv ikke fancy treningstøy eller god form for å finne seg til rette i parkene eller langs Themsen.

SAMSUNG CSC
Noen velger speedo og tar morgenøkta med svanene. Her i The Serpentine i Hyde Park 2. november

Langturen via «The Long Walk» til Windsor:
Det er ikke bare byen som er fine treningsområder, også områdene rundt. Tilbake til au pair tiden min, fant jeg langturen med stor L, den forsøker jeg fortsatt å få til når Londonturen skjer om våren, sommeren eller høsten. Den går i kongelig omgivelser i vakker blomsterprakt, hjortedyr, polobaner og tilslutt slott i Windsor, det er nemlig i Windsor Greate Park! Ta toget fra Waterloo stasjon til Virginia Water, snør igjen skoene dine og løp til Virginia Water Lake, da er du i et fantasisk flott friluftsområde. Her er det bare å nyte hver meter løping fram til Windsor slott, en tur på mellom 1 og 2 timer avhengig av form og fart. De siste 4 – 5 km. skjer langs «The Long Walk», hvor dronning Elisabeth slott nærmer seg mer og mer. I denne parken har jeg hatt mange fine turer. En av de jeg husker best er da jeg løp på en gravid prinsesse Diane med sin Charles, da de ventet på arveprinsen og kanskje fortsatt hadde gode dager:-).

Flokker med hjort er et vanlig syn i Windsor Great Park, her krysser de The Long Walk

Hvis du tar denne turen, er det greit å ha et sett med skift i sekken. Vel fremme i Windsor er det bare å ta på tørt tøy og kompensere dagens kaloritap på en av de veldig koselige pubene eller kafeene i denne idylliske byen, som også ligger ved Themsen. Så bærer det etterhvert  tilbake til London med tog og der venter storbynatten…..

Piccadilly1
Piccadilly Circus,  et «must» i London

London har det meste:
Man kan ikke bare dyrke friluftslivet! Shopping er obligatorisk for oss jenter! Legger vi også til musical, kanskje en afternoon tea og litt til så er opplevelsen komplett! Musical ja – ved mitt siste besøk var Dirty Dancing på plakaten. Da var det bare å innta plassen på Piccadilly Theatre, nyte en Patrick Swayze «look- alike «, musikken og romantikken. Det ble ikke mindre romantisk når en mannlig publikummer, reiste seg opp etter første akt, knelte ved scene og fridde til sin kjære, en vakker kvinne i rød kjole. Det ble et ganske så populært pauseinnslag og jubelen brøt løs når damen i rødt svarte et klart «YES»!

Dirty-Dancing
«No one put Baby in the corner», sa Johnny, og vi fikk valuta for pengene!

London er klar for juleshopping og de første gatene er pyntet med glitter og stas. De ca. 8,2 millioner innbyggerne får besøk av shoppingklare kunder, med mer eller mindre velfylte lommebøker. Vi får håpe flere av de også nyter litt friluftsliv mellom slagene og ser andre av byens kvaliteter enn butikker. Uansett –  London innfri hver gang, med og uten løpesko!

Glade-l-C3-B8pere
Glad, sprek og morgenfrisk gjeng som ikke angret på at løpeskoene ble med på Londonturen:-)

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.