Fredag meldte jeg meg, mot alle odds, på Oslo Maraton. Mot alle odds fordi jeg slet meg igjennom halvmaratondistansen for noen år siden og tenkte det var siste gang!. Beina er ikke glad i asfalt og jeg husker hvert steg fra Skøyen og til mållinjen (og det føltes langt ) hvor det var som å løpe på to tømmerstokker som skrek. Så hvorfor en ny halvmaraton på asfalt? Jo, en annonse i Aftenposten som meldte om få plasser igjen, en påmeldingsside som var enkel og en knapp hvor man kunne støtte Aktiv mot kreft, så var det gjort.  Da kom samtidig ideen om å få med flere på trening uansett om man skal delta på løp eller ikke og og gi noen kroner til kreftsaken på hver økt. Det betyr at jeg må legge inn noe løpetrening fremover. Jeg skal være snill mot beina så lenge det er mulig og starter med en ukentlig tur på Brønnøya ( ligger 20 km fra Oslo sentrum, vestsiden av Oslofjorden ).
DSCN0812
Helt fint å har en ukentlig løpetur i disse omgivelsene!
RSCN0832
Søndre Brygge mot Langårsundet

Brønnøya er en perle:
Brønnøya ligger på yttersiden av Nesøya, lett å nå. Buss 705 fra Sandvika til Vendla, sykle til kabelferga eller kjøre bil til Søndre vei på Nesøya. Det er få minutter å løpe fra bussholdeplass og parkering til kabelferga som tar deg over til Brønnøya. Her sveiver man seg over i løpet av minutter, så er man på øya som byr på idylliske veier på kryss og tvers. Her er det hytter, herlig natur, rådyr og kanskje treffer du Mikkel rev? Det som er helt sikker er at du vil høre svarttrostens vakre sang og nyte lukten av blomster og sommer. Det beste av alt, det er stille, hit kommer ingen biler og få andre lyder! Løpeturen blir akkurat så lang som du vil 5, 10, 15, færre eller flere km, du velger både lengden og farta. 

Fra midten av september erstattes kabelferga med en gangbro over sjøen, som blir liggende frem til mai. Så kommer høstfarvene på de vakre trærne. Brønnøya er et fint tur – og treningsmål året rundt!

DSCN0574
Det er bare å sveive seg over med kabelferga til supre løpeturer og kanskje avslutte turen med et bad!
DSCN0811
Underlaget er snillt og terrenget gir variasjon på vakre Brønnøya

 

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.