Kyststien roper vi et stort og høyt HURRA for! Kyststien langs Oslofjorden gir alle tilgang til sjøen på lange strekninger. Den sikrer almennhenten tilgang til Oslofjorden, heldigvis! Heldigvis fordi det ikke er noen selvfølge slik som strandsonen i vårt distrikt har blitt bygget inn med privatboliger. For å se med egne øyne hvor fint det er tar vi en tur langs kyststien. Alle kystkommunene i Akershus har fine Kyststier langs Oslofjorden. Vi tar turen på Asker -og Bærumsiden av fjorden og starter i Asker. Asker byr på 15 km merket sti fra Holmen til Slemmestad. Den blå merkingen holder oss på sporet der vi tråkker avgårde på sykkelen. Fra stranda på Holmenskjæret tar den blå farven oss til Holmen Fjordhotell, Hvalstrand Bad, Løkenes halvøya med Konglungen, ned den idylliske Strandveien på Vettre før vi nærmer oss Blakstadbukta. På rekke og rad ligger strender, naturreservat, frodige skoger og grønne jorder, flotte eiendommer og det aller viktigst, friområder for rast og bad.

SAMSUNG CSC
Hvalstrand med padleaktivitet og utsikt til Konglungen
SAMSUNG CSC
Koglungen, Sørlandsidyll rett ved hovedstaden
SAMSUNG CSC
Idylliske Strandveien på Vettre er også Kyststien

Snart er vi på Vollen, med Vollen Bakeri som et must, Oslofjordmuseeet for kystkulturen og stranda for et bad. Videre til Sjøstrand og vi nærmer oss Slemmestad og Røyken. Her gjør vi vendereis og setter kursen østover for også å ta med oss Brønnøya.

SAMSUNG CSC
Vollen, et stopp på kyststien

Brønnøya har stier på kryss og tvers av øya, her mangler den blå merkingen. Det er allikevel lett å finne frem, sjønært og med de gode «øyluktene». Kabelferge tar oss over til Brønnøya fra Nesøya i sommersesongen, resten av året ligger gangbroa over Vendelsundet. Etter blå sti og litt vei i Asker, en runde på grusveien på Brønnøya, venter mulighetene i kystkommunen Bærum. Vi tråkker videre på kyststien langs Oslofjorden.

SAMSUNG CSC
Ta turen på sørsiden av Brønnøya en tidlig morgen som her

I Bærum følger vi delvis stien langs veien, av og til går det over på småveier. Vi kommer til Bærum sin by Sandvika, tar turen ut på det fine friområdet som Kalvøya er og videre forbi båthavna på Blommenholm. Henie-Onstad kunstsenter passeres, Veritasskogen og et bad på stranda. Så har vi Fornebu som neste mål. I Fagerstrandveien ser vi stoplen med det blå merket som tar oss over mot Oksenøya, forbi Holtekilen og snart ligger det imponerende tilrettelangte friområdet på Fornebu der for våre føtter. Til tross for stor nærings – og boligbygging er masse grøntareal tilrettelagt for allmenheten og det med et unikt fugleliv. Koksabukta, Storøyodden for bading og soling, etterhvert ser vi Sjøflyhavna Kro før utsikten over fjorden til Nesoddlandet kommer til synet. Her venter  kyststien langs Oslofjorden på den andre siden. Den tar vi neste gang, turen Nesoddtangen – Son kanskje?

SAMSUNG CSC
Fornebulandet med utsikten til Nesoddlandet

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.