Vårt beste minne fra området ved Tjøme er padleturen utfra Fjærholmen på Nøtterøy for noen år tilbake. Vi skulle tilbake og nå var dagen der!
IMG_1030-Kajakk-Bolerne
Mot Bolærne på det som hittil er vår topptur i Vestfold. Det blir ikke finere.

Vamp skulle ha konsert på Engø Gård og det var en god anledning til å kombinere trening og kultur tenkte vi. Dagen før dagen meldte imidlertid den vise værmannen John Smits at vinden ville være ganske så frisk så valget falt på 2 hjulingene istedet. Vi tok en feriedag fra jobben, satte syklene på taket og dro avgårde til den vakre vestfoldkysten. Engø Gård møtte oss slik:

RSCN0955
 Engø Gård  – dekket til lunsj, men først var det sykkeltur

RSCN0917
Men ikke på disse sykklene da……..selvom de har sjarm
Etter å ha parkert på Engø Gård, trykket vi inn computeren med Verdens Ende som mål. Vi tok den smale veien via Ormelet, før vi var ute igjen på hovedveien. Der er det sykkelsti hele veien og egentlig et «must» fordi det er mange biler i området på de travel sommerukene. Det betyr at det er behagelig å sykle på en variasjon av sykkelveier og rolige sideveier. Terrenget er neste flatt, omgivelsene idylliske og det lukter sommer. Det gikk litt for raskt å ta seg til Verdens Ende, kun 10 km fra Engø. Retur bortom Hvasser var akkurat nok til å skjerpe apetitten og bli litt svett. 
 
FSCN0957

DSCN0881
Behagelig sykling i fine omgivelser ved Verdens Ende
Når sola skinner, gradene er omtrent 20 og det er dekket i hagen på Engø Gård, da er det sommer da! Det var bare å sette seg godt til rette i kurvstolen, beundre margeritter og hortensiaer og snart maten……
Blide servitører sørget for all mulig komfort og når kokken matcher fra kjøkkenet, er det kun snakk om egen evne til å nyte. Vi hadde den!
 

RSCN0915
Skalldyr  i noe veldig godt, og takk til kokken på Engø
RSCN0953
Bær fra Vestfold smaker akkurat så godt som de ser ut
Engøs vertinne Kari ønsker stolt sambygdingene fra Haugalandet Vamp velkommen til gards. På rad og rekke toner kjente og kjære hits ut til fansen og noen andre ; Månemannen, Tir n´a Noir og Liten fuggel. Det ble prikken over i´n på en ganske så perfekt dag. Vi må allikevel innrømme at padlingen er for oss mer spennende enn sykkelmulighetene. Da er det bare en ting å gjøre, ta turen innom resepsjonen på veien ut og booke inn et par feriedager på idylliske Engø. De Historiske Hotel byr på flere unike perler i Norge, Engø Gård er definitivt en av dem!
Vi tok turen tilbake og var med Engø og arrangerte padlekurs, les her.
RSCN0949
Vamp kledde omgivelsene og skapte sommerglede på Engø Gård

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.