» Herregud for en herlig dag» synger Åge Aleksandersen. Det var «min dag» i dag. Det å trille kajakken utfra garasjen, ned på brygga her på øya jeg bor. Det er å leve godt.  Sjøen er blikk stille, det er silkeføre for en padler. Det er så tidlig at jeg er først i løypa i tillegg. Åge synger også om Cindy Crawford som sier » Norge e landet mitt no». Det hadde nok noen sagt om de hadde kommet hit i dag, selvom de ikke skulle gifte seg med Åge. Det har visst skint fra sør til nord i dag. Det glitret for Oslofjorden padling.

SAMSUNG CSC
Silkeføre i Oslofjorden

Jeg skulle ikke bare padle på denne turen, blåskjellplukking sto på programmet. Blåskjellvarslet hadde meldt at algene hold seg langt unna. Etter femten minutter padling hjemmefra, dro jeg kajakken på et skjær, på med badedrakta, svømmebriller og svømte rundt skjæret på jakt etter skjellene. De er best å plukke når de klamrer seg til berget, er sandfrie og godt under vann. Med en plastpose i den ene hånda, dukket jeg ned langs bergkanten og der satt de tett i tett. Etter noen minutter var posen full og et par kg. som skulle mette dagens 3 lunsjspisere var i boks. Det er ganske luksus å kunne hente den beste sjømaten på denne måten en tidlig dag på fjorden mens man nynner til Åges låt. Åge, som i helgen hadde hatt konsert på Hvalstrand bad, som jeg tittet over på der jeg satt i min Citius kajakk.

SAMSUNG CSC
Blåskjellene plukket og klar for transport i kajakk
SAMSUNG CSC
Snart er de lunsj

Padleterrenget rett utenfor Oslo er av det beste som finnes. Det er lett tilgjengelig fra flere steder. Min hjemmebane er Vestfjorden, som er skjærgården og fjorden ved Asker og Bærum. Her er de fineste turer rundt øyer som Gåsøya, Langåra, Ostøya og over skipsleia til Steilene, Iljernet og Nesodden eller kanskje nedover kystelinjen retning Hurum. Har du lyst til å padle, men vet ikke helt hvor og hvordan? Kontakt en Kajakklubb eller spør meg, så får du et tips. Klubbene har  tilbud til en rimelig penge og gir alle muligheten til å oppleve denne fine sporten. Her kan du benytte klubb båter, så man trenger ikke sin egen kajakk for å padle. Oslofjorden padling er supert vår, sommer og høst.

kari
Padleparadiset rett utenfor hovedstaden

Lev godt luer

Det har ikke bare vært uteliv uder åpen himmel denne helgen. Lev Godt er sponsor for Bransjen, showduoen som skal opp og frem, hadde egenprodusert show på Chat Noir fredag og lørdag. Som stolt sponsor for dyktige og «up and comming» Silje og Ane, var det gøy å se det sprudlende showet. Selvsagt hadde de et sponsrnummer med de rykende ferske Lev Godt luene, som de også er modeller for. Under siste ukes øvig på det hvite operataket, hadde vi et fotoshoot med de ny luene. Følg med på bloggen videre, snart kan flere av dere få en sånn lue til å varme hodet når friluftslivet kaller. Vi begynner allerede nå og gir bort et par luer til dere som leser denne artkkelen. Lik, del eller kommenter hvorfor du vil ha en sånn lue, så har du muligheten:-). Luene er av Bergans sitt sortiment i merino ull. Lykke til!

SAMSUNG CSC
Vil du ha en Lev Godt lue?

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.