Det er mange flotte sommerferier med norsk natur som hovedigrediens, en av dem for oss her i sør er å legge kajakken på bilen og ta turen til padling i Nord-Norge. Tidligere padling langs Helgelandskysten og Lofoten hadde gitt mersmak. Det var magisk og vi husket øyeblikk som dette.

oyv

Det eneste som gjorde oss betenkt var den laaaaange kjøreturen. Derfor tok vi denne gangen den behagelig varianten med verdens vakreste sjøreise. Hurtigruten hadde nemlig plass til både bilen og kajakkene. Det var ganske behagelig å nyte midtnattsola, et par stimer med hvaler og et glass med noe godt på dekk uten å tilbringe mil eller mil på asfalten. Det er ikke alle skipene som tar med seg bil, og servicen på skipene varierer. Blant de to skipene vi var på er klart favoritten Trollfjord, her fant vi det lille ekstra som gjorde at det også var verdt pengene.

Vårt første stopp var Hamsunds rike. Vi ankom Tranøy etter en kjøretur fra Bodø, og hvilken ankomst forfatterens etterfølgere gav oss! Havblikk, skyfri himmel, øyas konditor hadde søndags åpent bakeri og det definitivt uten å tenke på kalorier. Vi satte kajakkene på vannet og skjønte at vi akkurat i dette øyeblikket fikk en av de vakreste padleturene vi noen gang vil ha. Det var magisk, en » topptur » på havet. I enden på blindveien sjekket vi så inn på Edvardas Hus, som i tillegg til himmelske senger bød på times fersk torsk til kveldens middag.

TRANØY
Tranøy i havblikk, og dette er ikke et maleri
Meløy
Tiden setter sine spor

Så gikk ferden videre til Lofoten og magien fortsatte. Nyvågar Rorbuhotell i Kabelvåg er en god base for padling, enkelt å oppbevare kajakkene, enkelte å sette de på vannet og fine rorbuer. Det var et godt valg å ha en base, og så ta bilen til andre attraktive startsteder som Laukvik, Eggum og Gimsøya. Nusvåg og Reine er andre perler, de opplevde vi på forrige tur.

Havblikket fortsatte og morgenturen fra Nyvågar til Henningsvær er også med videre i livets minnebok. Ikke en krusning på havet, en ekte Lofottorsk som bet på kroken og lunsjpause med torsksetunger på Fiskekrogen. Finere dag oppleves sjelden, og den ble avsluttet med torsken i Øyvinds fiskesuppe.

fisk
Fiskesuppe-2
Og vips, så lå den i fiskesuppa

Midtnattsola tittet frem til stadighet de 10 dagene i nord. Returen fra Svolvær til Trondheim ble stort sett tilbragt på dekk i shorts. Det var ganske fint å hvile padlemusklene i solstolen mens vi passerte vakre Helgelandskysten og de 7 søstre. Det blir garantert flere padleturer nordover! Neste drøm er å stoppe allerede ved Brønnøysund, finne veien til Vega og få de magiske opplevelsene rundt Vega med vertskapet Anna og Jon og utforske deler av øyriket som pryder denne delen av kysten vår.

b
På vei mot Henningsvær

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.