En knapp uke etter sykkel og Vamp på Tjøme og Engø Gård var vi på veien igjen. Med kajakker på taket kjørte vi over Vrengensundet og snart var vi på plass på vakre Engø Gård.

Kajakk3
Engø Gård ligger vakkert til med utsikt mot Mågerø og med kajakkbrygge!

Når vi reiser på ferie eller helgeturer er det obligatorisk med uteliv i form av trening på agendaen. Engø Gård er for oss en nyoppdaget arena. Her kan vi kombinere sykkel, kajakk og løpeturer i herlig natur med velvære, kulinariske opplevelser og god service. Den kombinasjonen er perfekt for mange, mange flere enn oss, her bugner det av muligheter.

Så ventet skjærgården! Det er enkelt å sette kajakken ut fra brygga på Engø. Ytterst på brygga er det en perfekt liten kajakkbrygge eller om man velger å skli utfra sivet. Bukten er i ly og også fin for nybegynnere og når vinden tar tak i havet. Det er MYE å padle på på Tjøme. Det gjelder derimot å komme seg ut litt tidlig om morgenen hvis man er der i de travle ferieukene. Mye båttrafikk i sundene kan man med hell unngå. Vår anbefaling for de som er øvet;

Legg ut fra Engø i kongelig farvann mot Mågerø. Hold så til høyre og ta sundet forbi Ormelet. Ved Havna Hotell er det 3 muligheter;
1. Ta inn det trange sundet mellom Brøtsø og Hvasser og ta returen på motsatt side av Brøtsø
2. Gjør turen litt lengre og rund på enden av Hvasser
3. Gjør turen lengst ( anbefales på strålende dager med havblikk ) med » Tjøme Rundt »
Alle er flotte turer mellom holmer og skjær på distanser mellom ca. 16 og 32 km. For nybegynner er det også mange muligheter, ta en titt på båtsportkartet. Det er smart å ha med i kajakken.

RSCN1107
RSCN1108

Når en av disse 3 » Tjøme klassikerne » er unnagjort, er apetitten til en Engø – kveld hvor kjøkkensjefen byr på sitt beste ganske så stor. Vi opplevde to strålende middager av de for oss svært sjeldne! Det at mat er stor kunst er vel udiskutabelt etter en middag på Engø Gård. Stor takk til kokken med stab! Vi må også nevne frokosten. Det er ingen sak å ha aktive dager med slike frokoster innabords. Kortreis mat som hjemmelaget leverpostei og syltetøy, retter av gårdsegg fra Tjøme, ost fra Kjerringøy og diverse «frokostdesserter» gir en pangstart på dagen!

RSCN1128
Lekker tunfisk fra kjøkkenet på Engø Gård
RSCN1191
Denne kvalifiserer til Norges beste frokost!

Så var det bare å skrive nye opplevelser inn i minneboka, kose seg med bilder og la inntrykkene synke før nye eventyr på andre arenaer venter i den vakre norske sommeren. Takk for oss til dere på Engø Gård!

RSCN1076
Avskjed fra nok en fin sommerdag i bukta ved Engø Gård

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.