På hjemmebane så langt i vinter har det vært bedre forhold for padling og sykkel enn ski. Vi fryktet grønn jul med «skitørke» og bestemte oss for å forlenge en planlagt romjulstur til fjells med avreise til 1000 moh. allerede julaften. Det var et smart valg, noen dager senere har vi lagt bak oss mil etter mil på ski i puddersnø og i veldig mye vær!

Skispor-2912131
Vi drømte om dette og fikk både det og litt mer
L-C3-B8ypeskilt
Løypeskiltet bærer preg av mye vær, men står heldigvis støtt for oss som trenger det
Julestjerne1
Julestemningen steg i takt med antall høydemeter denne jula

Når man kan sette seg i bilen, kjøre 3 timer og komme frem til et løypenett med 300 km. preparerte løyper, er det jo bare å gjøre det når man er glad i ski og snø! Vi var klare for å kaste oss ut i herligheten med Pellestova som utgangspunkt.

Stille-etter-stormen1
Stille etter stormen, drømmedagen kom allerede 2. juledag

Julen med storm i kastene:
Aviser og TV advarte mot storm i fjellet og det med rette! For en vind det har vært denne jula! Som kjent finnes det ikke dårlig vær og vi har definitivt ikke dårlige klær, så det har ikke vært noen hinder for å komme seg ut. Vi har trukket ullbuffen over lue og fjes, tatt vindvottene utenpå skihanskene, på med en ekstra trøye og fått fine turer mellom stormkastene Det medbragte smøreteamet har hatt litt flere utfordringer enn blå ekstra og har tatt oppgaven med største alvor. Mens jeg har tilbragt litt ekstra tid foran peisen med bok og har hatt ansvaret for å varme saft, har smøreren vært ute og prøvd skiene og justert smøringa til det perfekte. Så da er det jo ganske greit å være på fjellet i ruskete vær..….

Oyvind-pa-CC-8A-ski
Smøreteamet på vei ut i perfekte spor på perfekte ski

Mat, drikke og trening = bra kombinasjon:
Så var det det med jula og mye mat og med påfølgende januar med ditto snakk om slanking. VG nett forteller om den britiske undersøkelsen som viser at det ikke gjør noe å spise og drikke litt ekstra i jula så lenge man beveger seg til nivå «bli svett». Det trengs ingen undersøkelse for å skjønne at man må forbruke mer enn man tar inn hvis man vil holde vekta. En titt på vår gps viser et kaloritap på 3300 kcal på en 3 – 4 timers skitur. Da gjør det ikke noe at både julemarsipan, ekstra gode oster, nøtter og amaronevin står på kveldens meny!

oYVIND-DRIKKER1
En velfortjent drikkepause til julens supre skismører

Norges beste langrennsområde?
Nå som vi tilbringer dagene i løypenettet i og rundt Sjusjøen – Nordseter – Hafjelltoppen har vi fått med oss artikkler som sier at vi er i Norges beste langrennsområde. Løypenettet er imponerende og koster 3,2 mill kr. å preparere denne sesongen! Det er også en imponerende skirapport med dagens smøretips (selv min smører ble imponert av dette). Vi tillater oss, til tross for at vi stadig kommer tilbake hit fordi det er så bra, å si at det er områder i Norges vakre skiland, som har kvaliteter som ikke finnes her. Så har dette området kvaliteter som ikke andre har, særlig på «tidligløyper». Området kan ikke betegnes som høyfjell og vi savner koselige setre / hytter  for vaffel og toddypauser. Så vår dom er at Sjusjøen, Nordseter, Pellestovaområdet er blant topp 3 uten ytterligere rangering, så skal jeg skrive om de andre favorittene i bloggen senere i vinter:-). For ikke å holde dere på pinebenken kan jeg røpe at det er Oslomarka ( når snøen kommer ) og Geilo. Beitostølen skal også få en sjanse til å komme på pallen i løpet av vinteren.

Skigard
Godt preparerte løyper i vakre omgivelser, her fra skiløypa mellom Pellestova og Nordseter
Hilde-og-ATLAS1
Hilde og Atlas på romjulstur og de er begge glade for snø under føttene
Sol1
Solnedgang på Pellestova 29. desember 2013

Da er det kun et par dager igjen av en fint og aktivt 2013. Det er greit å kunne bevilge seg litt mimring over årets opplevelser før vi er i gang med 2014, som foreløpig er fyllt med blanke ark. Mitt nyttårsønske i tillegg til #stillenatur som jeg har skrevet om på bloggen tidligere, er gode opplevelser på tur og trening ute i den vakre naturen vår!

Godt nytt år!

 

20141

 

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.