To dager til juleaften, gradestokken viser +7 og vinden blåser vekk dagens padletur. Drømmen om en skitur forblir med drømmen. Det er til slutt joggeskoene som vinner dagens kamp uten en eneste konkurrent! Sykkelskoene forsøkte seg, men fulle av møkk innerst i vaskerommet fikk de kun et blikk.
Så kommer man seg ut på stier langs sjøen og får allikevel en fin formiddagstur i vakker natur, med både rådyr og dompapper som turfølge. Vel hjemme er tiden inne for å minnes noen av de magiske opplevelsene det siste året.

Torsk-pa-CC-8A-land1
Ikke bare padleturen som blåste vekk! Nattens vær hadde herjet med torsken. Denne slapp å bli juletorsk!
Spark-venter-pa-CC-8A-sn-C3-B8
22. desember og denne sparken på Brønnøya venter på bedre tider.

Vintermagi i #stillenatur
Tankene går tilbake til sist vinter og til mil etter mil på ski i stille natur. Juleturene i Oslomarka, nyttårsturene i glitrende snø på Pellestova, helger på Geilo med fine skiturer til Tuvaseter, Prestholtseter og langs Hallingskravet. Morgenturen i skumringen hvor det flakset opp ryper kledd i vinterfrakk, lykteturene blant snøkledde trær i Marka. Jo, det ble en vinter som bød på seg selv i ukesvis og vi tok takknemlig i mot!

Vestmarka-jula-2012
Egenkomponert julehilsen i Vestmarka og takk for en herlig skijul!
Pellestova-vinter1
Nyttår i en snødekket og stille Øyerfjell hvor månen toppet den blå timen
0213
Hallingskarvet og Hardangervidda med turist – og serveringshytter bød på flotte opplevelser også denne vinteren

Vår, sommer og høst i #stillenatur
Så var det det barmarkssesongen som skulle nytes. Padleturene i Oslofjorden og på Sørlandet, se ærfuglungene ta sine første svømmetak, nyte vårens sol, plukke de første blåskjellene. Et av padlehøydepunktene kom først i oktober. En ganske så grå oktobersøndag, padlet vi hjemmefra og snart dukker det opp to seler på fjorden. Vi drømmer vel alle om å svømme med delfiner. Jeg tror ikke det er så mye dårligere opplevelse å padle i tåka blant lekende seler i Oslofjorden!
Kameraet manglet denne dagen, men opplevelsen er godt lagret på min egen «minnebrikke». Sykkelturer i Jotunheimen, på Rallarvegen og i Marka har sammen med jobbsyklingen gitt herlige opplevelser på to hjul!

Lyng-C3-B8r-Fyr
Lyngør bød på både stille natur og stille hav i sommer
Beitost-C3-B8len
Heldige oss som opplever våren på sykkel på Jotunheimveien
Rallarvegen1
Rallarvegen med kontrastene fra høyfjell til fjord gjør den til en av de vakreste på to hjul
Mark
 Oslomarka,vannliljene og stille vann gir et blitte lite magisk øyeblikk

Hverdagslykke
Den daglige dosen av trening og «uteliv», blir sprøytet inn ved å bruke jobbveien på sykkel, i kajakken eller med joggeskoene. Det å oppleve sesongvariasjonene, alt mulig av vær og få en pangstart på dagen nesten hver eneste dag, det er hverdagslykke:-)

Slependrenna-sola
Sykle til jobben gir øyeblikk som dette

#Stillenatur
Høstens diskusjoner om stille natur har engasjert oss. Heldigvis! Det å bevare stillheten vi har i den vakre naturen vår er så viktig for oss som bor her og bruker den daglig, for Norge som reiselivsopplevelse og for fremtidige generasjoner. Vi ønsker ikke støy fra scootere på land og til vanns. Vi ønsker å bevare stillheten og verne det som er så verdifullt for oss. Takk til friluftsorganisasjonene som står på for å bevare den unikheten vi har i Norge i dag. Min nyttårshilsen i år går til alle de av landets kommuner som har søkt om og fått den store oppgaven med å forvalte frislipp av motorferdsel i naturen. Dere har en av 2014 viktigste oppgaver, lykke til slik at vi fortsatt får de magiske opplevelsene og rekreasjonsmuligheten i  #stillenatur

0231
#stillenatur, som her ved Hallingskarvet, er mitt ønske for det nye året og for all fremtid

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.