Skisesongen 2018 er i innspurten. Det er 15. april, jeg er på ski, det er varmt og god gli på zero ski! Rolig tempo og rast i den varme vårsola, kaller frem tankene hvilken utrolig skisesong dette har vært. Den beste i manns minne kanskje, eller forresten det minnet er jo ganske kort da. Derfor fint å feste skisesongen 2018 til noen ord og bilder. Det har vært seks måneder med skiføre, nesten fravær av kakeliner, som egentlig alltid kommer. Men, ikke i år. Det har vært en eneste lang skifest for oss som liker det utelivet best. Her er noen øyeblikk måned for måned.

November

Det er 10.november, jeg reiser til Golsfjellet for å bruke helga på å jobbe med sykkelboka, som jeg ivrig har holdt på med det siste halve året. Men før mac´n tar meg, er jeg spent på skiføret, det har jo kommet snø.  Gleden er stor når jeg setter på meg skiene og møter Lars på scooter, som kjører løyper for første gang denne sesongen. Senere samme kveld, tar jeg turen ut og ser himmelen byr på det fineste nordlyset som ihvertfall jeg fikk med meg i Sør-Norge denne vinteren. Kanskje var det noe med det nordlyset, det var ihvertfall starten på drømmevinteren!

Sesongs første skiløyper kom med scooter 10.november
Himmelen eksploderte i et nordlys den aller første skikvelden
Bra med snø og blå exstra føre i november

Desember

Vi var lovet supermåne 3. desember og jammen ble det klarvær og ganske så supert. Da den sto opp over åskanten i kveldingen var den litt ekstra stor. Da den gikk ned bak fjellene i Hemsedal var den fortsatt super. Så kom jula, hvor det var en virkelig romjulsdrøm å være på ski.

Supermånen våkner 3. desember
Morgenstund med gull i munn med supermåne
Romjulsdrømmen ble oppfylt

Januar

De korte dagene, det kalde været, det var sånn det var i år og. Det magiske lyset, det blå og det rosa. Den vakreste ettermiddag var denne, den siste uka av den første måneden i 2018.

En av vinteren vakreste ettermiddager var 26. januar

Februar

På nytt viste månen seg frem, den bidro til at 2. februar ble vinterens vakreste morgen. En skitur som denne tar man med seg videre i livet. Denne og et par andre turer smetter inn i minneboka fra februar.

Joda, dette er en helt ekte skimorgen i 2018
Supre skidager i februar
Februar på Nystølfjellet

Mars

Mars fortsetter med den ene fine skihelgen etter den andre. Og ikke nok med det, påsken ble også super. Kanskje tidenes påske, men så er det det at vi ikke husker så langt da. Men, det kan ikke bli så mye finere enn påsken 2018. Herlig skiføre, ryper som kaklet, strålende sol, solfaktor, alt vi drømmer om var på plass i fjellet.

Påsken i Nystølfjellet
Rypene trekker opp i trærne for å finne mat denne snørike vinteren

April

15. april,varmegradene har begynt å smelte snøen, som har gitt oss så mye skiglede. Det er bare å ta med seg resten av skisesongen 2018, som har vart fra de første løypene ble kjørt i november. Det er fortsatt mye skiføre igjen for de som vil ha fine vårturer i høyden. Skisesongen 2018, joda, vi kommer til å huske denne som en fin en!

15. april og ski i vårsola, og snø, det er det fortsatt nok av

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.