Det er en dag med skismøring i fokus, det er norsk OL nedtur i Sotchi, det er dagen da den klareste OL medaljen ble stoppet av ising og kladder under de skiene som skulle være de aller beste. Det er dagen jeg debuterer på Zero ski. Hvilken opptur det ble etter formiddagen i TV stolen!

Splitter nye Zero ski klargjøres for sin aller første tur på våt snø

Beslutningen ble tatt for noen dagen siden. Den ble tatt etter et par skiturer med litt laber stemning i familien. Når en av to har Zero ski, tåka henger over tretoppene, snøen er kram, det regner og den som ikke har Zero ski blir hengende etter, må noe gjøres! Det ble Zero ski fra favoritt sportsbutikken, som hadde akkurat det jeg trengte, Fischer ski med lengde 197 cm.

Flotte ski på sin første tur i sludd og regn i Vestmarka

Skiene har et felt tilsvarende smørsone på vanlige ski, som er rubbet opp. Her legges det på et middel som hindrer ising. Tidligere har jeg rubbet opp de ordinære skiene selv med et sandpapir med grovhet 80, det har også fungert bra. Nå ble jeg jo litt fristet av turfølget som skrøt hemningsløst av Zero skiene han kjøpte sist år, han som rett og slett elsker å gå på ski også i våt og regntung snø. Kunne jeg finne den samme skigleden med mine nye ski, kunne jeg det allerede på først skitur? Da vi kom til Marka for noen timer siden viste gradene +1, det regnet, det var definitivt ikke et godt utgangspunkt for skiglede. Det var en dag det fristet mer med en joggetur eller en tur til svømmehallen.

Fantastisk vakkert i Marka, selv på en dag med regn og sludd

Det viste seg at det gjorde ingen ting at været minnet lite om februar, det ble nemlig en super skitur på Zero ski! Skiene gled godt i den våte snøen, det var godt feste i bakkene, de siste dagers glipptak og slitne armer var som blåst vekk. Hvilken opptur det ble, så fint å ha like gode ski som turfølget! Vel tilbake i TV stolen for nye spennende OL øyeblikk, er jeg så fornøyd med nye ski. Måtte skigleden bli like stor i OL løypene i morgen! Tvi, tvi norske smørere og skigutter!

Det er mengder med snø i Marka, som for noen uker siden var barmark. Staven måler 1,50 cm.

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.