Herlig dag i kajakken i Oslofjorden! Utenfor Langåra sklir kajakken rolig på det speilblanke vannet tildig morgen. Det er blikk stille, sola bryter igjennom et tynt skylag og dagen er som skapt for magiske opplevelser på sjøen. Det å ha en så vakker skjærgård rett utenfor døra gir en følelse av » å vinne i Lotto » til stadighet:-). Også i dag sto opplevelsene i kø. De første ærfuglungene var klekket i løpet av helga og forsøkte seg på sin aller første svømmetur. De lå trygt mellom mor og far sammen med en » haug med søsken», nølende og ikke helt trygge på at de ville holde seg flytende. Disse små er først flyvedyktige etter ca 8 uker og det er en kunst å holde seg livet de første dagene. Måkene lå over som gribber og de er et lett bytte den første tiden. Etterhvert er det blåskjell som er yndlingsmaten og de finnes det også mange av i fjorden. Apropos blåskjell, de siste sommrene har de stort sett vært spiselig hele sommeren. Sjekk blåskjell varselet på blåskjellappen til Mattilsynet. Det sjekkes ved Vollen ( i dag kan de spises ).

Etter å ha fulgte med denne familien på sin første tur, ventet det et par gravender på neste skjær. De flotte farvene og det røde nebbet samt størrelsen på de, gjør de lett gjenkjennelig.  Disse kalles også fagergås. De er sjeldne å se og det er derfor alltid litt stas å få øye på de. Disse morgenturene er meditasjon!

DSCN0350
DSCN0335
RSCN0354

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.