Det er noen sikre vårtegn; svarttrosten synger i vilden sky, blåveisen strutter mot sola og padlerne finner frem kajakkene og setter de med begeistring på vannet etter vinterdvalen. Det er en herlig følelse å sette ut båtene og skli stille ut i klar og blikkstille sjø. En sjø som domineres av våryre ærfugler, måker i mange varianter og en og annen gravand. Det er definitivt det lille ekstra å ha sjøen nesten for seg selv som man har i april. Det er en tid man kan være litt mer avslappet med å vokte båtene som har hestekrefter. Tiden fra isen går til horder av båter inntar Oslofjorden er kanskje den aller beste tida for oss som bruker egne krefter når vi nyter sjøen. Vi som padler.

Oslofjorden på sitt aller beste og padleren i sitt eldorado

De to siste ukene har Oslofjorden gitt dager med magiske opplevelser. Når vannet er så innbydene til aktivitet som nå, er det også fristende å krysse lengre strekninger og padle langt derute. Men, det er fortsatt ganske så kaldt i vannet, + / – 10 grader og det krever at sikkerheten ivaretas. Deler noen tips og råd som er gode å ta med seg ut på tur;

  • Padle aldri lengre fra land enn at du er sikker på å komme deg inn hvis uhellet er ute og du faller i vannet
  • Vass ut i vannet, stå der en stund og kjenn hvor kaldt det er!
  • Du blir for nedkjølet i kaldt vann, så du klarer ikke svømme så veldig mange meter
  • Tenk alltid at du må kunne redde deg selv. Det er ikke sikkert noen ser eller hører deg når du ligger i vannet.
  • Det er en trygghet å padle to sammen
  • Bruk vest!
  • Vær synlig ved å bruke trøye, caps oa med farver, som synes på avstand
  • Vær oppmerksom på båter nå som de stadig blir flere
Når det blir varmere i vannet er det smart å gjøre noen velt, så man har kjent på følelsen det er å velte. Tren på kameratredning og tren på å komme opp i båten på egenhånd. Jeg skal friske opp mine  ferdigheter på kameratredning bare sola har varmet opp vannet litt mer. Følg med på bloggen, så kommer det teknikker på det her senere.

Med disse forhåndsreglene og sunn fornuft er det bare å nyte turene på sjøen og ta for seg av gode opplevelser utover våren og sommeren:-). God padling!

Noen sikre vårtegn som ikke slår feil. Et er våryre padlere!
Et annet er disse, legg gjerne inntil land å få med deg blåveisen og andre arter som stolt viser  ja- det er vår!

 

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.