Det er mange år siden Lyngør, kritthvitt og kongeblått, første gang tok i mot oss. Siden har det godt bevarte tettstedet på sørlandskysten gjort det hver eneste sommer. Det som trekker oss hit er skjærgården som er som skapt for kajakk. Her er sundene trange, svabergene ekstra varme og havet her helt ute på kanten av landet, det er kongeblått. Her går vi i land på våre egne skjær, vi drar opp torsken til middagen i kveldssola, vi finner sommerroen. Så finner vi enda mer når vi går ut av kajakken.

Tettstedet som er kåret til Europas best bevarte
Tettstedet som er kåret til Europas best bevarte

Vi finner flere øyer og mange holmer, noen fastboende, aller mest feriegjester. Øyene er litt sånn skru av og på bryteren når det er sommerferie eller ikke sommerferie. Det ser vi i hovedgata, det 50 meter brede Lyngørsundet som er travelt med våttrafikk i juliukene. Øyene består av kritthvite hus, det er bilfritt, veiene er oppmurte trange gangveier, en husholdningshandel, et par sjarmerende spisesteder. Her leves feriedrømmen for mange andre enn oss, her er det sånn som det ikke er i by´n.

gutt m ball 1
Her er det sånn som det ikke er i by´n
Barn med is
Sommerkos ved hovedgata, Lyngørsundet
Fotogleden

Fotogleden har vokst igjennom årene på Lyngør og er nå nesten proporsjonal med padlegleden, men bare nesten. Det bugner av fotomotiv på øyene og på havet. Det å gå i land på øyene, rusle til motivene dukker opp som de ofte gjør, ta en kaffe eller et glass vin på Pers Brygge, ta et bilde, forsøke å få frem det hvite, det blå, det grønne, stemningen. Ta et bilde til.

Sette seg på de hvitemalte benkene
Sette seg på de hvitemalte benkene
Det blomstrer i havgapet
Det blomstrer i havgapet
Pers Brygge byr på gode smaker
Pers Brygge byr på gode smaker
Padlingen

Det var padlingen som først trakk hos hit sommeren 2000. Vi fikk første base på Gjeving og har siden den gang hatt base på Lyngør, Sandøya og tilbake på Gjeving, alt med orkesterplass til noe av det fineste vi har av padlemuligheter i landet. Smugene innaskjærs gir padling i nesten alt av vær. Så er det rart med det, vi husker jo bare at dagene er i kongeblått hav med stopp på de varme svabergene. Så er det fuglelivet, hegren som bor på Flatskjæra, storskarven som tørker vingene i morgensola, ærfuglene som sikrer nye generasjoner.

En morgenfugl med vinger, en med vingåre
En morgenfugl med vinger, en med vingåre
Det er disse dagene vi husker og som trekker til Lyngørpadling
Det er disse dagene vi husker og som trekker oss tilbake år etter år
Fakta
  • Lyngør består av 4 øyer og mange holmer
  • Kåret til Europas best bevarte tettsted
  • Hver søndag heises de norske flaggene på de bebodde øyene
  • Skjærgården byr på et av landets beste padleområder
  • Lyngør nås med rutebåt fra Gjeving
  • Bo på Hotel Lyngørporten, Lyngør fyr, telt på en holme

Når august kommer blir det stille på Lyngør, da er trøsten at det går fort til neste år…..

Sundet
Joy fra Tsjekkia fant veien til Lyngørsundet
Lyngør, ytterst ved havet
Lyngør, ytterst ved havet

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.