Jeg er sånn som aldri har vært fornøyd med fjellsko. Jeg har hatt noen av dem, men de har forsvunnet til innerst i boden, mens terrengjoggeskoene har vært fottøyet også på turene opp i 2000 meters høyde. Grunnen er at jeg ikke liker tunge sko, det  tar vekk litt av turgleden for meg. Det samme med annet turutstyr, vekt er viktig. Jeg går heller ikke så ofte med så tung sekk at det trengs tyngre sko for det. Men etter å ha krysset en elv i Alvdal Vestfjell i juni hvor turkameraten med fjellsko var like tørr på beina, mens jeg var søkk våt, kom jeg ikke unna det. Jeg måtte få meg fjellsko igjen. Nå er de her, av merke salewa.

sko2Jeg tok turen til Oslo Sportslager med to klare kriterier for å handle. Det skulle være lette og vanntette sko. Jenta i butikken anbefalte stivere såle og noe mer vekt, det omvendte av mine ønsker. Etter å ha fått frem min bruk, som oftest er topper under 2000 moh og lett sekk, tok hun frem et par lettere varianter. Valget falt på en med vekt rundt 500 gram per sko, ganske myk, men allikevel solid såle. Gore-tex, snøring helt frem, skoen satt godt og lett på foten. Nå har jeg vært på mine første turer med nye fjellsko og kan skrive under på at omtalen fra Oslo Sportslager stemmer godt. Endelig ser det ut til at jeg har funnet supre sko til mitt bruk i fjell og mark. Det er match på vekt. Det er match på vanntetthet, føttene er like tørre etter å ha krysset elver og myrer. Så hvis du også er ute etter lette sko, kan disse skoene være et godt alternativ til deg.

sko4
Salewa med lett damemodell av en fjellsko

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.