«Jøss, dette er lekende lett sykling». Vi er på Geilo og er ute på vår aller første el-sykkeltur for å teste sykkelen som får nye syklister ut på veien og ut på lengre turer. Vi er egentlig ikke målgruppen for sykkel med hjelpemotor,  vi liker å trå, liker å bli slitne og er oftest på sykkelen for å trene. Kunne dette være noe for oss? Vi tok en tur for å teste el-sykkel av merket Highbike.

El- sykkel for lettere tråkk

På el-sykkel

Det går lekende lett. Vi skjønner raskt at rekkevidde og letthet er noe vi vil kjenne på på denne turen. Sykkelcomputeren er festet på styret, displayet viser hastigheten. Lett tråkk og 25 km blinker foran oss. Det er tre muligheter for hastighet

  • high
  • standard
  • eco

Alle tre nivå sjekkes ut, de testes på flatmark og i bakkene. Sikkerhetsinnstilling gjør at maksfarten er rundt 25 km i timen, varierende etter bla. hvor mye du tråkker og terrenget. Vi justerer når vi ønsker en lettere reise og justerer for en tyngre reise. Rekkevidden skal være ca. 8 timer avhengig av innstillinger og terreng, på eco er rekkevidden lengst. Sykkelen er omtrent dobbelt så tung som vi er vant til, 20 kg + veier den. Det kjennes når vi kobler motoren av.

Computeren holder orden på hastighet og styrke på hjelpemotoren
Computeren holder orden på hastighet og styrke på hjelpemotoren

Geilo ligger 800 moh, mens mange av fjellveien ligger på høyder på 1000 – 1200 moh. Det betyr at man skal oppover for mange av de fineste turene. En el-sykkel gjøre at det er mulig for mange, som tidligere ikke har orket tanke på 200 – 400 høydemeter stigning, å lett komme opp i høyden og ut på lengre turer. Og som en medsyklist sier «Når vi sykler off road´n er vi ofte ganske så slitne etter en langtur. Med el-sykkelen er det ikke sofaen som gjelder etter en langtur, da er det krefter igjen til mer gøy». El- sykkel blir et godt bekjentskap, vi fornyer det gjerne! Er du på Geilo som oss og vil prøve, leies syklene ut i Geilo Sommerpark.

Fakta el-sykkel

  • Sykkel med elektrisk hjelpemotor
  • Maksfart rundt 25 km /t
  • Vekst ca. 20 kg
  • Vedlikehold som på ordinær sykkel
  • Øker rekkevidden på sykkelturen din
Det går lett i motbakkene på Geilo på 1000 moh
Det går lett i motbakkene på Geilo på 1000 moh

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.