Sommeren nærmer seg og det er høysesong for å planlegge hvor årets sykkelturer blir. Kanskje skal du på sykkelferie med vennegjengen eller familien, kanskje er det ei helg med sykling innimellom andre ferieplaner som står på programmet? Eller, kanskje det er kollegaene på jobben som har snakket om å ta sykkeltur til fjells sammen? Sykling er i vinden som aldri før, el-syklene gjør at enda flere kommer seg ut og også på lengre turer. Norge er et land for sykling med mange fine områder både i fjellet, skogsområder og ved kysten. Det å tråkke avgårde er å se og oppleve det genuine i landet vårt på første klasse.

Fjellområdet langs Mjølkevegen

Så er det områdene da, hva skal man velge? Fjellområdene langs Mjølkevegen mellom Vinstra i Gudbrandsdalen og Gol i Hallingdal er kanskje der det er aller finest å sykle. Her er det kjente fjellområder som Espedalen, Bygdin, Beitostølen, Syndin, Vaset og Golsfjellet. Alt spunnet sammen av et unikt nett av stølsveier, og enkelte steder, stier, som binder veiene sammen. Det gir varierte og vakre sykkelopplevelser uansett lengde på turene, nivå og ambisjoner hos de syklende. Hvorfor er det så spesielt hyggelig å være akkurat her?

Stølsveier – Det unike nettet av stølsveier med lite eller ingen biltrafikk som holder deg på mellom 800 og 1200 moh.

Stølslivet – Stølsvidda, Nord Europas største sammenhengende aktive stølsområde med 41 aktive støler. Noen av de er åpen for deg.

Utsikten– Den tar deg med storm! Topper i Jotunheimen, Skogshorn, Hallingskarvet og en perlerekke av fjell i Sør Norge titter frem rundt deg

Rundturene – Nettet av veier og stier gir deg nye turer i dagesvis

Vertskapet – Her er det lange tradisjoner i å ta vel vare på turistene. Du møttes med et smil, med gjestfrihet og kan forsyne deg av den beste fjellkosten

Dyrelivet – Fuglelivet, dyrene på stølene, de ville dyrene, titt deg rundt og du får en ekstra trivselsfaktor der du tråkker avgårde.

Start på Ruten Fjellstue og sykle hele Mjølkevegen til Gol om du ønsker en skikkelig langtur og er i form til det. Ha basen din på Golsfjellet eller Vaset om du vil boltre deg i nye sykkelturer og runder hver dag.

Fra Smådalen, langturen i boka Mjølkevegen med av stikkere

Fakta:

  • Mjølkevegen er skiltet fra Ruten Fjellstue til Storefjell på Golsfjellet
  • Mjølkevegen er 250 km lang og tas ex i 3 dagsetapper
  • Du kan også sykle en varaint om Tyinholmen og Eidsbugarden med båt på Bygdin
  • Boka Mjølkevegen med avstikkere gir deg 15 varierte avstikkere fra Mjølkevegen. Boka har turbeskrivelser og kart med høydeprofiler. Boka presenterer turer fra 5 til 70 km.
  • Velge et eller flere «basesteder» og ta nye sykkelturer hver dag
  • Stølsvidda er Nord Europas største sammenhengende stølsområde og gir deg en genuin opplevelse av stølsvlivet
  • Et unikt nett av veier og stier perfekt for syklister

Her er salgssteder i fjellet som selger boka Mjølkevegen med avstikkere sammen med alle nettbokhandlere og flere bokhandlere, klikk her

God sykkelsommer!

Fra turen Golsfjellet rundt

Langestølen, den trivelige sykkelkafeen langs Mjølkevegen

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.