Denne uka har jeg stadig nynnet til Ulf Lundells sommerslager » öppna landskap». Sangen, som oser av sommer og uteliv ved havet, passer godt på en sensommer som den vi har opplevd de siste dagene.
Hvilken uke vi har hatt med herlige dager med sommervær på Østlandet. Kanskje andre steder i landet også? Det er definitivt ikke hvert år vi opplever å bade i sjøen i 18 grader 13. september, spise reker på stranda i shorts i skumringen og først rusle inn når mørket siger på. Vekselsvis padle -og sykkelturer til jobben har gitt magiske øyeblikk, som er gode å ha med seg til november når sludd og regn pisker i ansiktet på morgenturene.

DSCN1889
Kanskje ikke så mange bedre måter å starte uka på enn det var  med denne varianten av jobbreise
Slependrenna-sola
Tirsdag så Slependrenna slik ut når jeg passerte på sykkelen, greit med 2 minutter pause da
RSCN1893
Ikke så verst på onsdag heller
DSCN1911
Eller på vei hjem torsdag og fredag med et bad i solnedgangen
Sykkeldebatten:
Det har ikke vært bare idyll. Debatten rundt konflikten som råder i trafikkbildet i rushtrafikken i og rundt hovedstaden, har høy temperatur. Uka har vært preget av avisinnlegg, mer eller mindre saklige og med hissige ordskifte. Det er syklister som ikke liker andre syklister, bilister som ikke liker syklister, syklister som skjeller ut bilister osv. Jeg følte behov for å kaste meg inn i debatten fordi jeg ikke kjenner meg helt igjen, noe jeg gjorde med et innlegg i Aftenposten. Jeg synes det er synd at noe som er så positivt blir så negativt fremstilt. Mitt innspill er; vær fornuftig, bruk hode, finn de roligste veiene, tenk deg om før du viser fingern´n og følg trafikkreglene! Hvis man i tillegg fokuserer på det positive, bør det stort sett gå greit å bruke sykkelen til og fra jobb og i samspill med andre i trafikken. Jeg avslutter jobb -og sykkeluka med et ønske om at gemyttene roer seg og at det positive, som det å sykle til jobben er, vinner oppmerksomheten fremover!
SOMMERSYKKEL
Det er plass til alle, bare man tar  hensyn til hverandre, her en helt vanlig dag langs E18

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.