På sykkel fra Golsfjellet tråkker vi over på et nytt kartblad med sykling i Valdres. Der finner vi veier og stier som liksom roper at vi må sykle litt her også.  Les videre så blir du med på fin og variert tur på 2 hjul. Den som passerer støler, Syndinvannene, mjølkeramper, gir utsikt mot fine fjell og morsom stisykling. Vi drar på tur langs Syndinvannene, litt på Mjølkevegen og litt til.

SAMSUNG CSC
Velkommen til Mjølkevegen

Turen starter ved Gomobu hvor bakkene ned til Vaset gjøres unna i god fart. Mjølkevegen møter oss og vi svinger inn mot venstre langs vannet. Her er det akkurat som det skal være på en strekning av Mjølkevegen. Den fineste mjølkerampa på turen er ved Murkelii, den trivelige stølen, Røvangsstølen, hvor jordet med kyrene kun mangler en innpakket melkesjokolade for å være «et lite stykke Norge».

SAMSUNG CSC
Melkespannene venter på ny forsyning på Røvangsstølen
SAMSUNG CSC
Kun melkesjokoladen mangler for «et lite stykke Norge»

Etter litt bakker, flest oppover og litt nedover, litt sti, så kjerreveg, fortsetter turen langs Søre Syndin, Midtre Syndin ligger snart på vår venstre side. Vi speider over vannet og ser veien vi etterhvert skal over på. Her er det fin utsikt mot fjell som er pyntet med de hvite restene av vinter. På Syndinstøga lokkes vi inn til ferske kaneboller uten kanel. Der sitter jammen en av de kjente TV meterologene i et hjørne. Vi motstår fristelsen med å spørre han hvor lenge den kalde vinden skal følge oss i sommer. Vil tro han får noen sånne spørsmål på sin vei om ikke vi skal bidra. Motvinden er uansett lagt bak oss for i dag, nå som vi forlater Mjølkevegen. Nedkjøringen til Pyttingen venter, der sier vi på gjensyn til motvinden og tar i mot medvinden, som gjør at vi nesten blåser avgårde ved foten av Gilafjellet langs Midtre Syndin. Så venter den, den fine stien som gir turens stisykkeletappe, som også er en del av Valdresrittet. Vi koser oss på fin sti med morsom sykling som etter ca. tre km. går over i standard kjerreveg.

SAMSUNG CSC
På sti fra Midtre Syndin og de snødekte fjellene
SAMSUNG CSC
På vei dit stien går

Vi treffer fjellveien der de glade vandrere parkerer bilene for å gå på Grønsennknippa. Vi tar mot venstre og tråkker retning Trollhovd og er snart tilbake på kjente trakter på Mjølkevegen. Etter et drikke – og fotostopp på mjølkerampa venter Vaset og spurtetappen opp bakken til Gomobu, hvor de siste kreftene hentes frem og alle vil vinne. På Gomobu viser computeren 52 km. Litt slite og veldig fornøyde syklister er enig om at dette er en super tur i et vakkert landskap. Denne turen skal vi ta  igjen, neste gang kanskje med en avstikker til Strøstølane.

Golsfjellet og Valdres byr på mye sykkel. En annen favoritt er Tisleidalen rundt med en avstikker, les her 

SAMSUNG CSC
Mjølkevegen har noen mjølkeramper, selvfølgelig
SAMSUNG CSC
Mjølkevegen fra Vinstra til Golsfjellet, hele eller deler av denne er gode sykkelopplevelser

 

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.