Svømming er god og sunn trening!
Svømming er en av mine treningsfavoritter. Det er en treningsform som er skånsom for musklene, gir liten belastning på leddene, gir styrke og god utholdenhet. Svømming er en god aktivitet for å forbrenne kalorier. Selv var jeg så heldig at jeg lærte å svømme godt som barn, da jeg allerede som 9 – 10 åring var med i Lørenskog Kappsvømmingsklubb. Selvom jeg kun var aktiv i noen få barneår, gav det et grunnlag som jeg har hatt stor glede av alltid. Så et tips til dere som har små barn, bidra til at de får bli med på svømmetrening og få teknikken inn i ung alder! I tillegg til sikkerheten det er å mestre svømming, er det også en idrett som krever lite utstyr og er billig. Det å ha en badedrakt i kofferten enten man er på jobb -eller privatreiser, gir ofte en ekstra treningsmulighet. Et basseng, enten det er på et hotell eller i et offentlig bad, er sjelden langt unna. Det er nesten like enkelt og effektivt som å ha med seg joggeskoene på reiser. Tips til svømmetrening kan du lese hos Svøm langt.
Våtdrakt:
Etter 3 – 4 månder hvor det har vært vanntemperatur for badedrakt, blir det kaldere i vannet i september. En våtdrakt bidrar til at svømmetreningen kan fortsette noen uker til i sjøen, før bassengene venter. Jeg har denne høsten skaffet meg en våtdrakt av merket Blue Seventy, som gjør at jeg fortsatt trener i sjøen og har tenkt å gjøre det en stund enda. Våtdrakta gir god oppdrift og god bevegelighet. Underarmene er av tekstil slik at du får god kontakt med vannet. Jeg har startet høsttreningen med våtdrakta, og akkurat så fint var det sist uke da jeg tok en økt.

Med en gul badehette er jeg ganske synlig om det skulle komme båter på min ferd. Den gule hetta skal jeg, nå som det er kaldere, bytte med en hette i neopren. Det største varmetapet skjer fra hodet, så det er greit å forebygge det. 

DSCN1918
Det er fint å forlenge svømmesesongen i sjøen med en drakt som denne
DSCN0959
Badedrakt, svømmebriller og håndkle er alltid med i kjakken på de gode sommerdagene.

Mens vi i vinter ser frem til sommer og dager som på dette bildet, er det fint å ta en tur til nærmeste basseng. Det å ha et mål om flere lengder på neste økt og kanskje noen intervaller, gir fremdrift og er motiverende. Svømming er en sosial treningsform, det er fint å ta med hele familien og venner til svømmehallen. I en svømmehall er det ofte en god og varm badstue, som er en fin avslutning på en svømmeøkt.

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.