Det er et privilegium å ha muligheten til å være mye ute, kanskje særlig om våren. De siste få dagene har gitt så mange magiske øyeblikk at lysten til å dele med dere kan ikke motstås:-). Det endrer seg nesten fra dag til dag med lyder, lyset, lukter og farver. Stopp opp, ta det inn og nyt! Enten du velger å ta beina fatt, sykkelen, sette deg på et svaberg, en benk i parken eller i kajakken på fjorden eller er på fjellet. Så er det det å finne stillheten også. Det er liksom litt naturlig meditasjon om dagen, ihvertfall er det noe som gir godt påfyll og go´følelse. Et magisk øyeblikk i kajakken var da selene fant to kajakkpadlere med et mål – vise seg frem!

I indre Oslofjord dukket de opp. Selene var mer opptatt av å leke enn å skaffe seg fiskemat.

Det har vært mange morgener med blikkstille sjø. Ærfuglene har sin klukkende vårlek, en liten minivariant av tiurleiken. Det er ikke bare på sjøen det er liv. I skogen dukker rådyrene opp.  Der disse holder hus, er det travle tider, en og annen kalv kommer sikkert også til verden i disse dager. Forresten gøy å lese seg opp på blomster og dyr etterhvert som man får opplevelsene «live» og blir nysgjerrig.

Se deg godt rundt på turen din, plutselig titter de frem.
Neida, rådyrbukken venter ikke på rutebåten, bare kan se sånn ut:-)

Så var det fuglene som har fungert som veldig tidlig vekkerklokke i mange uker. Favoritten svarttrosen, den fine dompappen og gulspurven. Vårens skuffelse har vært fraværet av blåmeisen som de siste årene har hatt reir på terrassen. Ble nok skremt av naboens katt sist år!

Den er tidlig på´n, men det går jo ikke an å klage på svarttrosten.
Gravanda med det fine røde nebbet, litt mer sjelden enn mange andre i andefamilien

De første liljekonvallene pynter landskapet og det kommer neste daglig flere blomstersorter frem. Man trenger ikke vente til midtsommer for å plukke de fineste bukettene. Eller kanskje det aller beste, la de fleste bli stående i naturen der de trives best og varer lengst. Vi er utrolige heldige som bor i et land med denne naturen, variasjonen og magien som årstidene gir!

Flere og flere av de vakreste blomstene springer i disse dager.

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.