Påskestart med kraftig vind! Det har vi hørt på radioen de siste dagene. Det har ikke manglet på advarsler fra veimyndighetene til de som skal krysse fjellstrekningene. Nå sier de at det meste er unnagjort av vind, og sannelig ser det også ut til at det er en påske man kan få den fineste brunfargen! Skidagen, som akkurat er avsluttet på fjellet ved Geilo, bekrefter ihvertfall; Det er strålende snø – og skiforhold, fint på både nedover – og bortoverski, sola titter frem og det skal skinne enda mer utover i påsken! Det er jo bare å ta for seg av ski og kos nå på slutten av sesongen.

Halingskarvet, vakkert, mektig og godt synlig fra alle Geilos skiopplevelser

Vår tur denne dagen gikk mot øst med vinden i ryggen. Kikut – Sangenuten med Torsrunden var tipset for minst vind og gode spor. Vinden var oppskrytt kjent vi raskt, i dag kunne vi gått kanskje alle høyfjellsløypene. I motsetning til å ta turen mot vest, er terrenget her mer småkupert der det strekker seg idyllisk blant fjellbjørka.

Godt skiltet løypenett i alle retninger. Torsrunden er småkuppert og byr på kanskje den fineste utsikten mot Hallingskarvet
Geilotoppen med alpinløypene og hyttene i Havsdalen  i foten av Hallingskarvet

Sangenuten er toppen på 1189 moh med masta som er så synlig, den man ser på venstre side når man kjører RV7 mellom Ål og Geilo. Den ligger der oppe over skogen og er toppen på Sangefjellet. Det å ta turen fra Kikut er flater og korte bakker opp og ned. Etter at Torsrunden kom som nyskapning i løypetilbudet, har det blitt fin variasjon på turen. Med universalklister under skiene går det fint på aprilsnøen. Litt fokksnø i sporene skaper ikke problemer, i dag kunne også voks gjort nytten tidlig på dagen. Snart var vi inne ved masta og gps´n viste 14 km.

På Sangenuten løypa ser man målet der fremme det meste av turen

Det er fint å inkludere runden rundt Ruperanden på samme turen. I tillegg til ekstra km. får du enda mer fin utsikt og god servering hos Helga, som gir det det lille ekstra på tur i løypenettet utfra Kikut. Det er forresten det lille ekstra med skiturene ved Geilo, det med serveringsstedene som ligger spredt i løypenettet med hyggelig vertskap og kortreist mat. Det er vel verdt å ta turen innom disse! Tilbake på Kikut er 28 km. unnagjort. Snøen er, takk til sola, litt bløtere enn på morgenen, men gir fotsatt god glid til de veldig mange skiparene som ute i løypenettet. I morgen er den nye muligheter til å være ute i fjellet og ta for seg av flere perler, vi gleder oss:-)

Ja, det er gode løyper og vi bidrar gjerne så de forblir like gode!

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.