Sykle til jobben. Klokka er 06.00, gradene viser minus 10. Bortsett fra det er det en helt vanlig morgen å gjøre seg klar til å sykle til jobben. Det har ikke vært så vanlig for en vintersyklist de siste årene, det å tråkke avgårde når det er såpass mange kalde grader. Vi har blitt mer vant til at det oftere er rundt null enn to sifrede minus og mer enn det. Det er disse dagene man blir minnet på at det å sykle til jobben om vinteren bikker over til å være tøffere dess lengre veien er, dess lengre du er ute i det kalde været. Når du skal være på sykkelen i over en time, krever det mer på klesfronten enn om du har en kortere vei. For meg som bikker over timen er det nesten et «lass» med klær som kreves for at det skal være en fin tur inn til by´n. Det er særlig tærne og fingrene som er utsatt, de fryser selvom du prøver å holde de i bevegelse. Lag med tøy, overtrekksvotter over polvotter og trekk over skoa gjør at også denne uka er en helt fin sykle til jobben uke.

SAMSUNG CSC
Overtrekk over polvotter

På hendene er polvotter vinterfavoritten på sykkelen. Med overtrekk over disse, holder hendene seg om ikke gode og varme, varme nok ned i ganske mange minus. Det blir heller ikke tjukkere enn at det er nok bevegelighet. De samme overtrekkene som på skituren på fjellet duger, som disse fra Norrøna. Mange er testet igjennom årene som vintersyklist, disse er min vinner. Vi ser også til skiutstyret for å holde føttene, som er i vintersykkelskoene, varme. Foret skotrekk beregnet til skistøvler, som klippes for å gi plass for klikkpedalene, er det beste jeg har funnet for varme bein. Det anbefales på det aller varmeste.

SAMSUNG CSC
Skotrekk er et must på dager med tosifrede minus

Så var det et «lass» med klær da. Antall kleslag øker proporsjonalt med gradene. To – tre lag ull og super, en superbukse under sykkelbuksa, ull på føttene, buff litt opp i ansiktet, kanskje en finlandshette, merionull under hjelmen. Så var det den gule vintersykkeljakka da. Med refleksstripene gir den god og nødvendig synlighet i trafikken. Skulle veldig gjerne ønske at flere syklister bytter mørke klær til noe mer synlig eller trekker en refleksvest utenpå det mørke. All synlighet hjelper i trafikken i de mørkeste måndene.

SAMSUNG CSC
Et «lass» med klær på badegulvet etter en vintersykkeldag

Så da er vi klare da, klare til å tråkke så raskt vi kan både til og fra jobben, få en god dose trening og satse på at utstyret gjør det til en fin opplevelse også i dag. Samtidig sender vi en tanke i retning våren, det blir fint det……

SAMSUNG CSC
Kledd og klar for en time på sykkelen i mange minus

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.