Sykle til og fra jobb er effektiv trening, og også gratis trening. Det å være ferdig trent når man kommer hjem gir, i tillegg til godfølelsen, tid til overs til andre ting. Jeg er en glad syklist året rundt, og setter stor pris på det disse morgen- og ettermiddagstimene gir av utetid og god form. Når popper det forresten opp treningstilbud ute som Skiforeningens «Trening uten tak» og flere andre former for treningsstudio utendørs landet rundt, som er et fint supplement til sykkeltreningen.

RSCN0479
Mandag morgen langs Frognerstranda – en super start på dagen

Det er mange god grunner for å sykle til jobben:

  • God form og helse
  • Miljløvennlig
  • » One car less » som det står på sykklene til syklistene i Londons gater
  • Naturopplevelser
  • Gratis ( selvom det er lett å skjemme seg bort med sportsutstyr med god samvittighet)
Hvis man skal bruke begge veier som treningstur med høy puls, bør man ha tilgang på dusj. Finnes ikke det på jobben, sjekk hos naboene. Det kan også være muligheter å kjøpe dusjkort hos nærmeste treningsstudio. Løser ikke det seg heller, er det et alternativ å ta det rolig til jobben og legge inn treningsøkten på hjemturen. Er veien litt for kort og flat, legg inn en omvei, gjerne med noen bakker. Det er supert å bruke bakkevariasjonene til naturlige intervaller. Kommer det en bakke, klin til det du orker. Har du en lang flat strekning foran deg, finn et mål der fremme og trå til.
RSCN0494
Klin til i bakkene og få ekstra trening
Når du starter med å sykle til jobben, ikke vær for ambisiøs med en gang. Det er bedre å starte med en dag eller to i uka, venne seg til den gode rutinen, og så øke antallet dager etterhvert. Trenger man et treningsmål, legg gjerne inn et av de fine sykkelrittene som Skarverittet, eller kanskje en tur på Rallarvegen i løpet av sommeren. Bedriftsidrettens årlige » Sykle til jobben» aksjon kan også være en god motivasjon for å komme i gang.
Trafikken:
I bynære strøk kan det virke skremmende med all biltrafikken. Mitt råd er å være fokusert på trafikkbildet, vær litt defensiv og vær særlig ops i rundkjøringer. Det er også ofte mulig å svinge av fra de trafikkerte veiene og velge rolige strekninger, selvom det betyr en omvei. Det gir bare enda mer trening. Det kan også være et tips å komme seg ut «med fuglene» om morgenen og heller ta en tidligere tur hjem hvis jobb – og hjemmesituasjon tillater det
Holder vekta:
1 – 2 timer sykkeltrening gir et forbruk av kalorier for oss damer på 500 – 1000 kalorier, noe som også er en bonus å ta med seg. Selv starter jeg morgenen med en bolle med korn og biola og holder fint til lunsjtid selv etter en times treningsøkt. Så er det bonus å avslutte jobbdagen med en ny økt med fart og intervaller, før middagen venter. Da går det fint å kose seg med en sjokolade og et glass vin i løpet av kvelden, ihvertfall av og til! God treningstur – til og fra jobben!

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.