Førjulsweekend med venninner, hvor skulle vi reise? Vi ønsket spa, shopping, god mat og drikke, moro, litt trening og ikke så mye mer enn 2 timers flytur. Vi valgte Irlands hovedstad Dublin, byen som er grunnlagt av vikingene i år 917. Tidligere besøk på 5 stjernes hotellet Merrion fristet til gjentagelse. Vi skulle ha et snev av luksus! Snart var turen booket, vi fylte baggasjen med bade -og løpetøy,  svart shoppingbelte, godt humør og sjekket inn på SAS fra Oslo, Dublin weekend ventet!
Merrion
Mottagelsen på Merrion Hotel i Dublin kler en jentetur
En tur på » Hop on – Hop off «, gir gode stopp på Guinness og The old Jameson Distillery
Shopping i julepytet Grafton Street anbefales

Dublin ligger vakkert til ved elva Liffey, som deler byen i nord og sør.  Byen byr på det meste, det er enkelt å komme seg rundt, byen er hyggelig og ganske liten til å være en hovedstad. Det bor rundt en halv million i bykjernen, men antallet øker betraktelig en førjulshelg. Det var julebord  og juleshoppingtid og høy stemning i gatene, særlige i området Temple Bar, som er et » must » for turistene som vil oppleve nattelivet. Her er det en herlig samling av puber, spisesteder, irsk musikk og sjarm. Det å stikke innom her, ta en Guinness, fish and chips og avsluttet med en Irish Coffe som et avbrekk i shoppingen, gir definitivt påfyll av shoppingenergi!

Bro
Broen Ha´ penny Bridge fører rett inn i hjertet av Temple Bar. Navnet etter at det tidligere  kostet half a penny å krysse
b
Elva Liffey deler Dublin i nord og sør
Et  annet » must » i Dublin er et besøk på Guinness! Guinness øl er noe av det Irland er mest kjent for. Arthur Guinness startet å brygge ølet allerede i år 1759. «Ølet er godt og smaker annerledes enn enn det ser ut», var vår dom! Det smaker så godt at det ikke er rart at det brygges nok Guinness i dag til 10 millioner glass per dag, som er verdens forbruk av Guinness! Arthur Guinness var dessuten en bra mann, han var av de første som innførte betalt ferie for sine ansatte, og han grunnla Dublins park St. Stephen´s Green og gav den til Dublins innbyggere. 
 
obama
jenter
Noen Guinness smakere er mer berømte enn andre
Innimellom shopping på Grafton street, og spennende » Hop off» fra bussen, var det nytelser på vårt flotte 5 stjerners hotell. Afernoon tea foran peisen, morgensvømming med ferskpresset juice på bassengkanten, ansiktbehandlinger og massasje, jo det var litt » mini Downton Abbey » på denne turen! Det er godt for kropp og sjel! Et godt tips er å ta med joggeskoene og dermed se enda mer av byen. Byparken St. Stephens Green og The Phoenix Park, som er hele 2 x Central Park i NY på størrelse, gir en fin start på dagen med joggesko og høy puls!
 
Så vakkert er det å møte dagen med en løpetur i St. Stepheen´s Green

basseng
Det er også en god start på dagen med en økt i bassenget på Merrion

Dublin er for meg også litt » mimretid». Her var jeg allerede som tenåring for å besøke en irsk brevvenn, som fortsatt er en god venn. Som 17 åringer haiket vi rundt Irland, 34 lastebilsjåfører på 4 dager er et godt ungdomsminne! Siden har det vært mange turer tilbake og det er alltid stas å nyte det Irland og Dublin byr på. Det blir helt sikkert nye turer, og vi som dro denne gangen skal selvsagt tilbake. Vi må bare spare noen Euro først:-)

 
Irish Coffee smaker selvsagt best i Irland!

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.