Det er slutten av november og ganske så snøfritt i lavlandet. Samtidig er suget etter en skitur stort, og da er det bare en ting å gjøre; få skiboksen på biltaket, legge i skiene og setter kursen dit det er skiforhold. Ryktene hadde sagt at det var best ved Sjusjøen. Vi var usikkre på hvor bra det var, og vi ble enda mer i tvil når vi nærmet oss 900 meter høyde og det fortsatt var bart. Så skjedde det, på Pellestova på Hafjelltoppen nesten 1000 moh, var det hvitt og vakkert!

Sol-i-sporet
Når dette møter deg på sesongens første skihelg, er lykken komplett

Pellestova ligger på tregrensen og byr på et imponerende løypenett. Denne fredagen kom vi opp i skumringen og la raskt og ivrig ut i løypene med lykta på. Ryktene stemte, det var supre forhold! Hardt underlag med et tynt lag av nysnø gjorde jobben enkel for smøreteamet. Det ble sesongstart med blå ekstra og en herlig skihelg.

sM-C3-98RETEAM1
Smøreteamet har gått løs på en ny sesong og fikk en enkel start
Skispor
Løypebasen har gjort en god jobb med marginal mengde med snø. Det var supre spor!

Etter en god start med lyktetur under stjernehimmelen, våknet vi lørdag til en utrolig vakker novemberhimmel. Snart var vi i løypene og gikk Hornsjørunden i et glitrende landskap.
Vi var ikke alene i løypene, glade skiløpere fra klubber på samling preget løypene sammen med oss som har litt mindre treningsalvor, eller har vi egentlig det:-)

L-C3-B8ypeskilt1

Det ble fine skiturer både lørdag og søndag i området Pellestova, Hornsjø, mot Sjusjøen og Nordseter. Runder på 30 – 40 km finnes i flere varianter, og de kan gjøres både kortere og lengre. Terrenget i området er småkupert og åpent. Med den snømengden som er akkurat nå, er det stort sett løypenettet på veiene som er preparert.

Pellestova1
Pellestova ligger  midt i løypenettet 970 moh.

Pellestova, som har lange skitradisjoner,  er et godt utganspunkt når det er langrennskiene som gjelder. Oppussing av stedet de siste årene har gitt fine leiligheter og et hotellbygg med hyggelige fasiliteter som Peisestova. Det er lett å se at den er et populært «stikk innom sted» i etterkant av skituren. Peisen, som er like fin fra innsiden som fra yttersiden, hadde også sesongåpning denne helga, fortalte servitøren, som sørget for både god varme og  god drikke.

Peis
God drikke foran peisen er  restitusjon og mye kos

Fasit på helgen ble 70 gode km. på ski, skiglede, herlig vær med et flott lys, magisk stjernehimmel her hvor det er så mørkt. Vinteren og skisesongen er i gang! Det er bare å glede seg til fortsettelsen og håpe at snøen snart drysser ned der den fortsatt mangler!

Ma-CC-8Anehimmel
Lyset på de korte dagene er et flott skue, her morgenens siste månelys før sola tar over.
bilde1
Rosa morgenlys, og i det fjerne Reinsvann med speilblank is

 

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.