Geilo inviterte i år til en høstferiehelg med » det lille ekstra » på programmet. Bygda fristet med åpning av «nytt» Geilo sentrum, folkefest med Hellbillies og den årlige matfestivalen. Når Geilo og Hallingskarvet i tillegg byr på herlige turmuligheter i og utenfor nasjonalparken, ble det nok en gang en flott fjellhelg!

DSCN2042
Velg RV40 til fjells, og Hallingskarvet møter deg på veien

Hallingskarvet er min fjellfavoritt! Jeg har hatt utallige fine opplevelser rundt og på det fjellet. Jeg har tidligere skrevet på bloggen om topptur fra Prestholt opp Prestholtskaret og turen mellom Haugastøl og Raggsteindalen forbi Lordehytta. Nå skal jeg dele noen av de andre favorittene mine med dere;

DSCN2124
Vi nøt roen og utsikten her. I det en fot ble flyttet, flakset 10 ryper opp fra lyngen og gav et magisk øyeblikk

Turen som er enkel og kort, med utgangspunkt Geilo:
Ta beina fatt opp fjellheisen i Havsdalen. På toppen går stien av mot venstre og følger Havsdalshova i retning Hallingskarvet. Ved løypekrysset kan du gjøre turen kort ved å gå stien ned igjen til setergrenda i Havsdalen, eller gjør den lengre ved å følge stien mot Vesterheim og ned i Budalen.

RSCN2129
Stien fra Havsdalshovda til Vesterheim, lettgått med vakker utsikt i alle himmelretninger

Turen som kan være så lang du vil:
Ta bilen opp til Budalen og kjør til p – plassen ved Vesterheim. Ved stiens start står skiltet som viser Raggsteindalen 25 km. Etter noen lange skritt passeres skiltet som forteller deg at du er i nasjonalparken, noe som er godt å vite. Det gir også litt ekstra god fjellfølelse! Denne turen på «baksiden» av Hallingskarvet er helt klart en av de absolutt fineste turene både sommer og vinter. Man kommer nær fjellveggen og går i mange km. langs og nær dette karateristiske fjellet, som står så godt alene. Her kan man ta hele turen til Raggsteindalen, overnatte og så gå videre f.eks til Finse. Eller du kan gjøre som oss denne fredagen, gå et par timer innover og så snu for å gå tilbake til utgangspunktet.

DSCN2067
Inn i Hallingskarvet nasjonalpark på «baksiden» av fjellet

Turen litt lengre unna:
Turene med utgangspunkt Kikut gir majestetisk utsikt til Hallingskarvet! Vår tur denne gangen startet på Hakkesetstølen. Her fulgte vi den røde T- stien til Birgithovda. Helt siden jeg var på Geilo for første gang som lita jente, har det vært stas å ha et turmål som har navnet Birgit:-). Birgithovda ruver 1173 moh. Her er det utsikt til Hardangerjøkulen, Hallingskarvet og Reineskarvet. Ta en titt på kartet og finn runden som tar deg tilbake til Hakkesetstølen. Alternativt ta turen som en runde i retning Tuftebrui og så turstien Ustedalsfjorden Rundt tilbake til Geilo. Denne varianten gir en fantastisk flott tur på knappe 2 mil

DSCN2048
På stien fra Hakkesetstølen mot Birgithovda, ganske nymalte T ´er viser vei
RSCN2059
Disse venter helt klart på snø og langrennsspor

After walk:
Om vinteren avslutter vi skidagen med «After ski «og etter Oslo Maraton gikk vi på «After run». Denne helgen på Geilo ble det en «After walk», som sto til terningkast 6. Kommunen åpnet stolt ny paradegate  i sentrum og Hallingdals eget band Hellbillies, sørget for folkefesten. Samtidige sto den årlige matfestivalen på programmet, som gav oss sesongens første rakfiskmåltid. På fjellet er vakker høst i ferd med å takke for seg. Det passer i grunnen fint, nå gleder vi oss til snø og ski!

RSCN2105
Hellbillies skapte steming på Geilo i okotoberkvelden
RSCN2154
Matfestival, et kjært høstinnslag på Geilo, med kokken Frode Aga, også kjent som mester i gode historier:-)

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.