Sesongstart på fjellet, skisesongen er her igjen. Stjernene henger på himmelen. Det er tidlig, det er stille. Gradene er sånn ca. minus 8. Jeg har kledd meg godt for å ta i mot det som ser ut som å bli en drømmedag på fjellet. Fjellet, jeg er på Golsfjellet og har akkurat tenkt at det må være en god porsjon flaks når vær og føre er som denne morgenen.

Fotosafari før frokost

Jeg liker å ta turen ut mens det fortsatt er mørkt. Da er jeg som regel alene der ute. Bortsett fra dyrene da, reven som lusker, haren som hopper, elgen som spiser, rypene. Jeg spenner på meg skiene, staker meg igjennom silkesnø, kameraet ligger i sekken. Gårsdagens skispor har fått et lag av pudder, det glitret, sporene fra en elg krysser skiløypa. Så ser jeg de, kua og kalven. De har sett meg først og er på vakt. Jeg tar frem kameraet, får et bilde av de før jeg sklir videre i snøen. Jeg skal til topps. Sola skal våkne kl. 08.38. Før den tid er det blåtimen, som skal over i pastell før sola bryter igjennom. Ei rype har merket snøen med vingene sine, jeg ser ikke mer enn sporet av den. Så er jeg på toppen, himmelen skuffer ikke i dag heller. Det er en herlig stillhet, så ser jeg tråkkemaskina, kanskje en drøy km. unna. Så heldige vi er at det finnes løypekjørerer som er ute først av alle og sikrer gode skiopplevelser for oss. Sola nærmer seg å stå opp, de første strålene faller på de øverste toppene. Hallingskarvet, Skogshorn, Jotunheimen, de viser seg frem i morgenlyset. Jeg tar noen bilder, bli aldri lei av det vakre synet av fjell i morgenlyset. Strålene fra sola treffer snøen og avslutter blåtimen. Jeg legger kameraet i sekken, sklir ned i gjennom snøen og til frokost.

Morgensola lager dekor.
Løypekjøreren står opp i «otta» for oss. Tråkkemaskina er på jobb lagt der fremme.
Kua og kalven på morgenbeite.
Sola treffer nysnøen på vei opp i dagen.
Rypa setter spor i nysnøen.

Skidagen 19. november – sesongstart på fjellet

Jeg kan ikke huske en november med en så strålende skidag som den i dag. Men, vi husker kort, så det har sikkert skjedd. På Golsfjellet var dagen silkesnø, flotte spor, blått ekstra føre, skiglede. Man klyper seg litt i armen over en sesongstart på fjellet som denne. Måtte det bare vare, måtte det bare bli en fin snøvinter. Vi husker forrige vinter, den som gikk opp og ned som en jo-jo når det gjalt snø. Kanskje mest ned, selvom vi klamret oss til den snøen som var og husker at jo, det var ganske mange supre dager i fjor også. Det gjelder å nyte de mulighetene som kommer, som dagens herlige skiopplevelse.

Flotte skiløyper på dagens Golsfjellet.

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.