Fjellet eller sjøen? Vi vil gjerne ha det beste av begge deler. Vi vil ha sjøsprøyten som slår mot skjærene, vi vil ha de late dagene på en kritthvit strand, vil vi ha sykkel, ski, padling og toppturer i fin natur. Etter å ha vært storforbruker av mange fjell, noen hav og fjorder, gjorde vi for akkurat et år siden noe vi ikke hadde tenkt. Vi fikk oss vårt eget sted, et sted på et fjell som vi kunne reise til så ofte vi ville.  En lynrask markedsundersøkelse gav svaret ja på med tidligløyper langrenn, bra med sykkelmuligheter og vi slo til. Det har vært et år på fjellet vi ikke hadde vært før, på Golsfjellet.

I desember stakk vi nøkkelen i døra, tok forventningsfulle en lyktetur i nypreppa spor, hvordan vil dette bli? Nå er fasiten her, det har vært et år med mye uteliv og fjellykke.

SAMSUNG CSC
Desember med harespor og pudder
SAMSUNG CSC
Januar med ski i lyset, ski med hodelykt, ski under rosa himmel

Vinteren bød på de fineste skispor og spenningen ved å ta nye turer nesten hele tiden. Korte turer i kvelding, lange turer i lyset, avstikkere som gav nye runder. Møter med harene ingen vet hvor hopper, våkne til orrhanesangen. Joda, det var lykke å komme til fjells, sitte foran peisen, la roen senke seg og glede seg til morgendagens tur.

SAMSUNG CSC
Februar vinterferie og flere i løypa
SAMSUNG CSC
Mars og sola varmet
SAMSUNG CSC
April med lyset som gav panaoramautsikt mot toppene i Jotunheimen

Når april var over var gleden over en vinter med mange mil på ski stor. Alle muligheter på Golsfjellet var staket og gått flere ganger, often i det fineste lyset, det med rosaskjær, blåtimen. Høyfjellsfølelsen ved å gå i Nystøfjellet var en overraskelse. Vi var klare for sommer og sykkel, men neida…..

SAMSUNG CSC
Mai bød på skareføre

Snøen ville ikke helt gi slipp dette året, det ble opptil flere skihelger. Imponerende løypekjøring fra Storefjell Hotell gav oss skiglede helt ut i juni, vi benyttet alle mulighetene løypekjøreren eller skaren gav oss. Vi balanserte over myrene og landet på snøflekkene. After ski på terrassen 31. mai er helt OK, selv for oss som foretrekker padling og sykling i de månedene torsken ikke er i toppform. Så smeltet snøen…..

SAMSUNG CSC
Juni, elgen skiftet pels og dukket opp på joggeturen
SAMSUNG CSC
Juli med blomsterenger som bare finnes på fjellet

Så kom sommeren. Syklene i by´n ble flyttet til fjells, de ble hyttesykler, antagelig for alltid. Hvilket sykkelterreng! Årets store bonus ble de utrolige bra sykkelturene som kombinasjonen Golsfjellet og Valdres gav oss sykkelglade. Det har vært mange turer i alle retninger. Det har blitt så mange mil, så mange fine opplevelser. Vi gleder oss til neste sommer på 2 hjul!

SAMSUNG CSC
August med sykkel i alle retninger
SAMSUNG CSC
September og «Kom deg ut dagen» på Nystølfjellet

Innimellom sykkel har det vært joggesko på stiene og toppene på Golsfjellet og Nystølfjellet. Høyeste punkt Nystølvarden på 1296 moh med panorama både til Jotunheimen, Rondane og Gaustadtoppen. Et par ganger har ønsket om høyere topper vunnet dagens kampen, da ligger Jotunheimen kun et times tid unna. Det er ikke viktig, for oss er treningsarenaen viktig. Den arenaen som kunne gi oss lang skisesong, noe av fjellets beste sykling, et såpass snilt terreng at vi kan være mest ute og lite inne, noe vi også var i oktober.

SAMSUNG CSC
Oktober – Tisleifjorden gir de fineste kveldsstunder når lyset byr på seg selv
SAMSUNG CSC
November, bart og fint mens vi venter på snø

Et år har snart gått, vi har vært innom alle årets måneder. Hva sier vi etter å ha vært på samme sted et helt år? Vi sier det er fint, det er uteliv i alle varianter, det er finere enn vi trodde å bli veldig godt kjent med stier, løyper og fjellveier, få sin «hjemmearena». Norge har fine fjell og natur nesten overalt. Det vi har funnet her vil man kunne finne i mange fjellområder i Sør Norge. Fjellet er fint året rundt, et godt sted å komme uansett årstid. Nå er det bare en ting vi lurer på.  Når kommer snøen og gir oss sesongens første skitur? Stas med første skitur blir det uansett når den kommer!

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.