Sykkelbok Golsfjellet Valdres, det er jeg godt i gang med! Etter å inntatt fjellområdet på to hjul for tre sommere siden har jeg blitt overrasket, glad og begeistret over hvor fint det er å sykle akkurat her. Glad for å finne nye og mange turvarianter, glad for å oppdage hvor mye sykkelglede fjellområdet, som ligger på pluss / minus 1000 moh. kan by på. » Området fortjener ei bok», det var det han sa, syklisten når han hørt at jeg var i gang med boka. De stemmer også i, de på sykkel jeg har truffet i sommer. De sier de vil ha mer informasjon om mulighetene, flere tips, mer fakta så de kan sykle mer, bruke område som base for sykkelferie. Kanskje vil de sykle hele Mjølkevegen, kanskje vil de foretrekke rundturene. «Ja», har de svart på spørsmålet om de vil være fotomodeller for boka. Nå blir det realitet, det blir sykkelbok Golsfjellet Valdres ! I god tid før påske 2018 skal den være klar, i god planleggingstid før sykkelsesongen er i gang i fjellet. Sommerferien har vært brukt til å sykle rundturer, frem og tilbaketurer,  de er gps plottet, livet langs veien skildret. Det har bitt fotografert, kartløsning valgt, syklister har bidratt med entusiasme og bedrifter i området  hilser boka velkommen. Det samme gjør hyttefolk og turister. Det er gøy å være i gang, nå gjenstår bare resten av jobben med manus og bildevalg før boka sendes til produksjon før jul en gang.

En smakebit  fra sykkelbok Golsfjellet Valdres:

«På trivelige Gomobu Fjellstue starter denne fine utsiktsturen. Utsikt får du allerede på Gomobu og du tar den med deg i alle retninger turen igjennom. Langestølen Kolonial, litt over halvveis på turen, tar i mot fjellfolket som den har gjort i over 50 år!»

«Selv om det er mye oppover glemmer du det litt, det er så vakkert. Du får en av Mjølkevegen sine rasteramper på veien, du passerer utgangspunktet for vandrestien til……»

«Her kommer du inn på en fin flytsti hvor det er gøy å sykle. Selv barn i traller og de med el-sykkel vil trives på denne stien. Du ser fisken vake i idylliske Blekketjedn. Stien ender på setervollen Nøreli med panoramautsikt til Skogshorn».

Mer byr jeg ikke på i denne omgang, følg med videre på Lev Godt, det kommer  noen drypp etterhvert tenker jeg……

Sykling Golsfjellet her ved Kamben
De kom fra Sveits for å sykle Mjølkevegen
Litt utenfor allfarvei på Stølsvidda

 

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

2 Comments

  1. Så flott! Egen sykkelbok over Golsfjellet Vadres er mitt i blinken. I de nesten 40 åra vi har bodd på Gol har vi brukt fjellveiene fra Golsfjellet over til Valdres en god del; litt i rykk og napp, riktig nok. Vi hadde overnattingsturer med barn i telt ved Vaset og Tisleia med slektninger, og vi trilla langs stiene fra Strø og Grunke. Gode minner! I sommer ble det rundtur fra Oset > Gauklia > Gomobu > Jaslangen > Langestølen > Oset, og mange gode minner fra tidligere turer ble friskea opp igjen. Kjøpte meg en Panasonic Lumix DMC-FZ2000 i vår, og den blir flittig brukt på turer rundt omkring. Kjempefornøyd! Takk for tips i fjor en gang. Lykke til med boka! Gleder meg!

  2. Hei Sigurd,
    Så gøy at du heier på boka jeg skriver, tusen takk, det inspirerer! Etter å ha blitt bedre kjent, kom tanken om ei bok. Jeg synes dette området er noe av det aller beste vi kan by på for sykling i landet vårt, så da fortjener det ei bok! Du vil finne flere kjente turer for deg i boka. Så gøy du kjøpte kameraet. Jeg har brukt mitt til å ta bildene i boka, det er alltid på plass i sekken:-)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.