«Alle har en historie….» starter lederen i et magasin jeg bladde i. Den fortsetter med at noe av det mest spennende med ferie er å reise utenlands for å treffe nye mennesker, få nye historier. Med ferske ferieopplevelser i eget land, kan vi skrive under på at historiene og mangfoldet er stort i vårt eget ferieland. Det genuine, det rare, det morsomme, det fine på Norgesferie. Historiene etter en sommer fra nord til sør er tallrike og unike.

Naturen er i verdensklasse både i nord, vest og sør, ved havet og på fjellet. Det er gratis å oppleve dyrelivet, vegetasjonen, vandre på merkede stier, sykle på fjellveien, finne sine egne stier, ligge på varme svaberg, klatre i de bratteste fjell, se på lyset som endrer seg igjennom dagen, kvelden og nesten aldri slukker i lange sommerdøgn. I nærheten av havet har vi fråtset i de vakreste solnedganger, det kom liksom alltid en som var finere enn den forrige. Allemannsretten sikrer at vi alle kan ta turen på toppene, på knausene, på de hvite strendene, på breene, i nasjonalparkene på fjellet og ved kysten. Det er bare å ta for seg av mulighetene, feirens utfordring har vært hva skal velges.

Så var den menneskene da. Joda, det er stor forskjell om du ferdes i Oslo eller på ei lita øy i havgapet. Sett deg på Jokerbutikken langt i vest eller i nord eller gå innom en av de veldig mange frisørsalongene i bygdenorge.  Eller hvis du er så heldig å bli hentet av drosjesjåføren som har kjørt 30 km. før turen egentlig begynner. Det er da du får høre det som ikke står i turistbrosjyrene, historiene om hvordan det virkelige livet er og hva som har formet lokalsamfunnene. Disse turene eller hårklippene kunne gjerne vært dobbelt så dyre hvis du treffer de rette personene. Det er historier du vil huske, det er Norgesferie.

Mat gir lykke, ihverfall av og til. Kortreist, gourmet, chinese takeway, sushi, raspeballer og torsketunger. Joda, det er mangfold og kvalitet, men også måltider som er glemt før du ha unnagjort siste biten hvor du angrer på at du ikke valgte pizza´n. Service i turistnorge er hele skalaen, de som brenner for jobben sin sitter igjen som vinneren. En av dem er den servitøren på Clarion Hotel i Trondheim. Etter å ha servert frokost med et stort smil og gitt info som er et turistkontor verdig, sa han når vi takket han for at han gav det lille ekstra. » Jeg har jo valgt denne jobben, så det skulle bare mangle». Flere med hans innstilling vil gjøre Norgesferie enda bedre.

Fra i sommer vil vi huske da vi padlet rett på havørner, tittet på lundefuglene, multeturen med den gamle lokale mannen på Helgeland som var som en historiebok, padling ved Lyngør fyr i havblikk, modne bjørnebær, middag med timegammel fisk, ferske reker fra trålerne som har vært på nattokt,  Oslofjorden med de beste blåskjellene og syklingen i Marka og på fjellet. Vi har badet i det varmeste vannet noen kan huske, vi har vært tilstede i tropenettene, som kom på rad og rekke. Det var kanskje i år enda flere av oss skulle få øynene opp for perlene vi har i eget land. Sommerværet har fått perlene til å skinne enda mer. Det har vært en sommer hvor ferie i eget land rett og slett har vært fantastisk fint og definitivt » det lille ekstra». Det har vært nye mennesker, nye historier, det har vært ferielykke på Norgesferie!

Marka
Et stille vann, kortreist ferieopplevelse på sykkel og til fots
snøhetta
Fjellet med nasjonalparkene ligger der for å brukes
Skagerak, her ved Lyngør, bød på ekstra varme svaberg og stille hav
Sånn var det sommeren 2014 i det ganske land på Norgesferie

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.