Høysesong i naturen, det var det han kalte det, mannen som stod for mye av snakkingen på radioen på NRK lørdag morgen. Ut i naturen hadde fugler og vår på programmet, imponerende hvor mye noen kan om fugler! Sildemåka som kommer helt fra Gambia eller ihvertfall vært innom der, tårnseiler som både spiser, sover og parrer seg mens den er i lufta. Det er virkelig høysesong i naturen nå, alle fuglene, vinter som blir vår og sommer, det blir irrgrønt i marka, alt lever og gror. Vi tar en tur ut for nok en fin maidag for å se, høre og ta del i høysesongen i naturen.

Traner
Tranene ser mer elegante ut enn de høres ut
Orrfuglen setter fin lyd på våren både i skogen og på fjellet
Orrfuglen setter lyd på våren både i skogen og på fjellet
Rypa skifter drakt og er våryr
Rypa skifter drakt og er våryr

Dette er noen av fuglene setter sitt preg på fjellet. Det er verdt både å stå tidlig opp, være ute i skumringen og ta noen netter i telt. Det er ikke så mye dårligere ved sjøen, det er stor aktivitet hvor ærfuglene, gravendene og måkene er noen av de fuglene vi som padler i Oslofjorden ser mest. Det å ta et kameraet med under spruttrekket på kajakken er verdt å gjøre i maiukene. Opplevelsen av ivrige ærfugler som finner hverandre, for så å se hannen stikke når barna er født. Da trår tantene til….

Ærfuglene finner hverandre.
Ærfuglene finner hverandre enn så lenge
Tjelden er ivrig
Tjelden er ivrig
Gravanda kårer vi til fjordens vakreste
Gravanda kårer vi til fjordens vakreste

Vi tar frem hyttesykklene på Golsfjellet og tråkker avgårde på tørre fjellveier. Det å komme inn på veier som har vært stengt siden snøen kom, møte tranene, høre gjøken som galer i Gauklia, da skjønner vi at det er høysesong i naturen. Den go´følelsen er antagelig litt som den kuene har når de slippes ut på beite. Det er rett og slett godt å være ute og det beste av alt, våren er sesongen for alle aktiviteter vi er så glad i. Vi jubler og velger oss mai og juni!

Sykkel2
Mai byr på ny sykkelsesong i fjellet
SAMSUNG CSC
Alene på Oslofjorden en tidlig maimorgen
Høgbrennåsen
På beina i skog og mark, her Høgbrennåsen med utsikt til Holsfjorden
Lang lyse kvelder og skiføre. Her Golsfjellet hvor det ble kjørt løyper 26. mai
Lang lyse kvelder og skiføre. Her Golsfjellet hvor det ble kjørt løyper 26. mai

På en tur på beina under en av E16 broene kom vi over denne kunsten. Vi får håpe vi fortsetter å leve i harmoni med naturen og at våren også i fremtiden blir like vakker og levende, til tross for både inngrep og klimaendringer.

Man vs nature

 

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.