Vi sier første uke i mars, sykkelføret er strålende, som det har vært mye av vinteren. Det er sykkel med mange pigger som fortsatt gjelder, selvom svarttrosten synger i vilden sky om dagen. Fuglesang, lysere morgener og mulighet for å komme seg hjem i dagslyset. Joda, snart er den her, dagen da månder med ca. 13 kg tung vintersykkel skal byttes med den 4 kg lettere sommmersykkelen, to trøyer skal bli en, polvotter til sykkelhansker og konfliktene mellom bilister og syklister skal øke proporsjonalt med antall syklister som er tilbake på to hjul. Inntil da digger vi nok en sykkeldag i vintermodus. For en dag det ble også denne dagen å sykle til jobb i det fine lyset.

Så fint er det å sykle inn i morgenlyset de første dagene i mars
Så fint er det å sykle hjem under fullmånden

Man får jo litt tid til å fundere når man tråkker avgårde, akkurat som i dag. Man tenker på hvor priviligert man er som jobber i et bygg hvor det er dusj, tørkerom, til og med slange til å spyle vekk salt og møkk. Det er en og annen syklist i garderoben, det diskuteres treningseffekt, utstyr, det nyeste av lys. Det diskuteres år etter år i garderoben mellom folk som kanskje bare har den ene tingen til felles, det å digge sykling. Vi vet ikke mye annet om hverandre, selvom vi stadig møtes i trusa.  Det deles tips om snarveier, sykkelfeller, vi gleder oss til sommer og bare veier, vi gleder oss ikke til det blir trengsel langs Frognerstranda. Sånn går no dagan…..

Spyle av salt og møkk i garasjen på jobben, det er digg det
Snart er det på gjensyn til disse dekkene, snart er det piggfritt og en og annen punktering som gjelder

Jeg digger disse turene til og fra jobben, en times tid hver vei er en times tid til å gjøre seg klar til jobben, en times tid til å rense hodet etter jobben, det er egotid, det er hverdagsglede. Det er å oppleve årstidene på første klasse. Bonusene står i kø, ikke rart vi er mange som digger det å sykle til jobb, hele tiden.

Snart er det flere der ute, korte bukser og milde vinder

 

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.