Gikk en tur på stien og hørte skogens ro, det er Nesøyskogen det. En morgentur disse høstferiedager er et og annet rådyr, en hakkespett på jobb, noe få andre fugler som har bestemt seg for å bli i vinter og idyllen ved Nesøytjernet. Akkrat sånn var det i denne skogen i dag.

Skogens ro langs stiene i Nesøyskogen
Sivene vaier i brisen ved Nesøytjernet
Nesøytjernet som en gang produserte isen som ble solgt til den bririske adelen, leser vi på informasjonsskiltet
Høstendekorasjonene gjør seg godt i sitt eget elemet

Det bugner av høstferietips om dagen, til fjells, til syden, til storbyer og til kysten. Bilder på instragram merkes med #HappyHøst. Da er det fint å minne hverandre på at vi kan ha det ganske fint hjemme også, Nesøya med skogen, tjernet, sjøen med Hvamodden, pølser på termos, fortsatt badetemepratur for de barske, padleturer og Brønnøya. Så ligger Marka der rett utenfor døra med toppturene, vannene og serveringsstedene. Joda, det går fint å ha de gode høstferieopplevelsene både borte og hjemme på Nesøya. Her er det kortreist til naturopplevelsene hver dag.

Skaugumåsen, en kort topptur med start ved kongelige omgivelser ved Skaugum og Semsvannet
Kolsåstoppen, den enkleste toppturen i nabolaget, med flott utsikt til Nesøya

Soloppganger og solnedganger er fint å få med seg før dagene blir enda kortere. Vi på Nesøya som har Hvamodden kan jo bare rusle ned der på de fine dagene og få med oss nye lysformasjoner hver dag. God høst!

Torsdag kveld, ikke fra Nydalen, men fra Hvamodden

 

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.