Brattåsen

71 grader nord deltagerne viste oss denne uka Brattåsen på Mjølkevegen. Det var der de var da programleder Tom Stiansen sa ” Dette er et av de flotteste områdene å sykle i dette landet”. Akkurat det samme jeg opplevde da jeg begynte å sykle i dette unike område. Så flott var det at boka Mjølkevegen med avstikkere ble til og utgitt i 2018.

Brattåsen, krysset av stølsveier som ligger på Stølsvidda i Valdres, 1050 meter over havet. Skiltstolpene viser veier til Golsfjellet, Gomobu, Vaset, Langestølen, Gauklia. Tyrisholt. Alle navn som gir gode vibber for de som er kjent i området. Du kan også ta den fine terrengstien over til Breiset. Fra Brattåsen bugner det av turmuligheter i alle retning. Her har jeg sett solnedgangen, soloppgangen, møtt på masse ryper, orrhaner, fjellvåk, kuer og selveste elgoksen. Å sette seg ned i skumringen å høre rypas, “ka – ba- ka- ba”, nyte utsikten til Jotunheimen eller det mye nærmere Skogshorn, som er Hemsedal sitt markante fjell.

Salgssteder Mjølkevegen med avstikkere

I boka Mjølkevegen med avstikkere – 15 sykkelturer Golsfjellet og Valdres er to av turene innom Brattåsen, tur 7 og tur 8. Setter du sykkeltur til Brattåsen på “to do” listen i sommer, da tråkker du i fotsporene til Tom Stiansen sitt turfølge i 71 grader nord.

Mjølkevegen med avstikkere, den får du kjøpt her

Populær sykkelbok – Mjølkevegen med avstikkere