Denne siste uka i januar vartet naturen opp med noen blåtimer som vi så inderlig gjerne vil oppleve de. Jeg var på Golsfjellet og grep muligheten til å ta på meg skiene og stake meg ut i puddersnøen og inn i det magiske lyset. Bildene er tatt fra start til slutt på en 60 minutter lang skitur. Jeg var alene på fjellet, heller ikke vinden var tilstede denne morgenen. Det var blikk stille bortsett fra et par ryper som plutselig landet i den glitrende snøen, tittet seg rundt og fløy videre. Klokka var 07.45 da jeg fant de nypreppa skisporene, kjente på de ca. 15 kalde gradene og ble møtt av en måneskalk over de snødekte trærne. En time senere var jeg lykkelig tilbake etter å ha tatt i mot dagen i skisporet.

Månen tar i mot i blåtimen
Dyresporene i nysnøen
I øst nærmer det seg soloppgang
Pastellmorgen i blåtimen
Månen og snøen
Fjellene i vest
Sola bryter blåtimen og treffer med sine første stråler på fjelltoppene

Hvilken lykke å plutselig få en sånn opplevelse i naturen, nyte hvert sekund og kjenne hvor glad man blir. Dagene kommer til å by på blåtimer videre i vinter, grip muligheten og nyt:-)

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

2 Comments

  1. Supre bilder fra kjent, herlig terreng! Heldige er vi golinger og dere hyttefolk som kan nyte velpreparerte skiløyper på Golsfjellet. Det fine med vinteren er at den endrer karakter ettersom ukene går. Hele tida er det nye faser å gå inn i. Nå ønsker vi skidager i februar velkommen! Med ønske om mange fine turer! Sigurd Ø

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.