Godt restituert etter forrige helgs sykkeltur, var vi klare for nye opplevelser. En sms fra padlevenner hadde foreslått lørdagstur. Det viste seg å være et utmerket forslag når himmelen var blå og havet blikk stille. Vi skled ut i vannet og satte kursen mot Vollen, en av kystperlene nær hovedstaden, som er et fint turmål fra hele Osloområdet. Deler av den 620 km lange kyststien med merkede turstier, samt sykkel langs sykkelveiene er fine måter å nå Vollen på, i tillegg til sjøveien som vi valgte.

Padle
Turen går langs Askerlandet, på landsida går Kyststien for de som velger beina eller sykkel

 

Fra Sandvika er sjøveien til Vollen ca 10 km., mens man må plusse på noen ekstra langs landeveien. I Vestfjorden passeres holmer og skjær, sjøfugler og fiskere, som allerede har fått makrellen på kroken denne morgenen. Nøkkelen for oss padlere er å komme oss ut før båtene er i flertall, det er da vi får de magiske opplevelsene. På veien ut legger vi turen igjennom en annen idyll, Konglungen, før vi videre tar innsiden av Bjerkøya. Det er en fantastisk flott morgen!

Vel fremme i Vollen er det enkelt å komme seg på land, enten på bryggeanlegget eller å skli opp på en av strendene. Velger man gressplenen nedenfor baker´n, er det kort vei til ferske brødskiver, gode skolebrød og nytraktet kaffe.
RSCN1668
Påfyll av godt på Vollens bakeri, som er søndagsåpent,  anbefaler vi gjerne!

Det er alltid fint å ta turen til Vollen! Stedet er kjent også som båtbyggerstedet. Her ble Roald Amundsens polarskip Maud bygget. I år åpnet Oslofjordmuseet på Vollen, som viser historikken fra kysten rundt hovedstaden. Museet er verdt et besøk, der det ligger idyllisk til i vannkanten. Denne lørdagen var det «Bringebærfestival» på Vollen, hvor stedet hadde lagt ned stor innsats for å feire de aller beste bærene og seg selv. Det var jazzmusikk på stranda, gratis grillmat og sommerglede akkurat som navnet på festivalen tilsa at det skulle være.

For oss ventet hjemturen på et like stille vann. Den tok vi på utsiden av Bjerkøya, passerte øyas «landemerke» vindmølla, og Rauskjær, der det ligger ytterst mot skipsleia i Oslofjorden. Vel tilbake på brygga, ventet et bad i sjøen, som er krystallklar og fortsatt holder god badetemperatur. Dagens oppsummering var at Vollen er en perle og et supert turmål i nærområdet. Vi var også enig om at Vollen er en liten hemmelighet, det står vel ikke akkurat på listen over de populære turmålene så langt utenfor lokalområdet. Det burde det kanskje der det lokker med kyststi, sjø, idyll og bussforbindelse med Oslo. Søndagsåpne butikker gir også bonus for de shoppingglade! God tur til Vollen!

RSCN1674
Det er ikke vanskelig å bruke penger i butikkene, som matcher øvrig idyll på Vollen
DSCN1623
Bjerkøya, arena i Ivo Caprion filmen «Ugler i mosen». I dag ante vi fred og ingen fare……..

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.