Så er det gang igjen da, spalter i hopetall om hvordan få sommerkroppen. Det skrives om kosthold, styrketrening, apper med kalorinntaket, planlegging av mat, varighet på øker. Det er gode råd i alle varianter. Det kan ikke være lett hverken å finne motivasjon eller finne frem i denne jungelen av råd og tilbud. Så da slår jeg et slag for det enkle som funker; sykle til jobben. Da kommer sommerkroppen tråkk for tråkk.

SAMSUNG CSC
Nå er tiden for de gode trenings – og kostholdsråd

Sykle til jobben hver dag gir en unik hverdagstrening. «Jeg har litt kort vei» sier du. Da er det bare å legge på en omvei hjem, gjerne med noen bakker. Finne seg den strekningen, den lengde og den variasjonen som gjør at pulsen din blir høy nok. Det er så bra å utnytte tiden det tar å komme til og fra jobb til trening. Det å venne seg til det, få det som livsstil, det å legge grunnlaget igjennom sommeren slik at man også tar noen turer om vinteren. Det er hverdagsglede, treningsglede og man slipper glatt unna skippertakene vi ser i Dagbladet og i alle magasiner som nå på våren viser glade og slanke mennesker. Jobbsyklistene er glade, i god form og klare for sommeren.

SAMSUNG CSC
En bolle med en miks av dette, perfekt for en syklist

Et matråd drister jeg meg til å komme med. Putt det du ser på bildet eller noe som ligner i en bolle om morgenen, spis og du er klar til en tur på sykkelen og en dag på jobben. Det du har fått i deg varer dessuten lenge utover formiddagen, helt til lunsj selv om du har lagt bak deg et par mil på to hjul.

Antall syklister øker med antall lyse dager
Antall syklister øker når dagene blir lysere og varmere

«Får ikke nok styrketrening med syklingen» sier noen. Joda, det er bare å finne seg noen bakker og ta noen intervaller og styrketråkk. Da er beina ivaretatt.  Vel hjemme duger det med noen enkle styrkeøvelser på stuegulvet. Ti minutter med armhevinger, planken, situps og ta noen flere etterhvert som kroppen tillater det.

SAMSUNG CSC
Gjør som denne syklisten, en omvei hjem fra jobben for litt mer trening  og fin natur
Styrketråkk
Bruke bakkene til intervall og styrketråkk

Snart begynner Bedriftsidrettens Sykle til jobben aksjonen. Hvis du ikke allerede har dine egne rutiner for jobbsyklingen, er det en fin måte å få motivasjon på, finne frem til gleden og også nytten ved å bruke jobbeveien til sykkel og trening. Få med deg kollegaene din, konkurer om premier og ha sykkel som tema i lunsjen.  Bonusen for å sykle er godt å ha med seg. I tillegg bidrar vi syklister med å ta et samfunnsansvar når vi velger sykkel istedet for det som går på bensin. God start på sykkelsesongen og sykkelaksjonen, hvis du er en av de som blir med på den.

SAMSUNG CSC
Det blir stadig bedre tilrettelagt for syklistene

 

 

 

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.