«Her er det idyll hele veien». Vi er på sykkel på Golsfjellet. Akkurat nå ved Stogovollen på runden Tisleidalen Rundt. Sola stråler, utsikten er den beste. Nystølfjellet ligger sommergrønt på vår høyre side.»Det er ikke så rart Fridtjof Nansen fikk seg hytte i dette området, han kunne jo se overalt fra stedet sitt i Nystølfjellet». Turkameraten nikker mens han speider mot hvite topper fra Hallingskarvet til Store Knutsholstinden i Jotunheimen. Turens høyeste punkt ligger bak oss, det på 978 moh. ved Spekebakk er utsiktsvinneren.

Turens høyestliggende punkt er ved Spekebakk, som byr på panoramautsikt

Sykkel på Golsfjellet

Vi har syklet ut fra Bualie på Golsfjellveien. Etter et par km. ventet en strekning med kjerrevei og sti. I dag var bakken tørr og det gikk lekende lett over stubber og dumper med åpne dempere. Det er tre strekninger på denne runden med sykling i terrenget, der det er gøy å tråkke til. Her ved Stogovollen har vi akkurat lagt bak oss den siste, hvor det også er ei lita elv som skal forseres. Lite vann gjorde at vi kom tørrskodde over, det ligger godt med steiner her som gjør kryssingen enkel. Er det mer vann i elva, kombinerer man kryssingen med et friskt fotbad.

Enkelte dager får man, om man vil eller ikke, et friskt fotbad

Nå venter nedstigning, vi gleder oss til å se om blomsterengen ved Hervasstølen er like fin i år som den pleier å være. Vi skal så ut på RV 51 i ca. 1,5 km. før vi svinger inn langs elva Tisleia. Her venter siste etappe tilbake til GolsfjelletMjølkevegen via Furuset.  Dette er sykkelturen som har «alt», stisykling, kuperte fjellveier, utsikt over Hallingdal og Valdres, sauer i veien, blomsterenger og antall høydemeter som gir en god treningstur om man vil ha det. Vi stuper ned kneika ved den eldgamle setra Hølungset for siste del av den 43 km. lange turen i herlig sykkelterreng. Og blomsterenga, den er like fin i år!

Blomsterenga ved Hervasstølen

Fakta Tisleidalen Rundt:

  • Tisleidalen Rundt lengde 43 km
  • Høyeste punkt ved Spekebakk 976 moh
  • Antall høydemeter 583 moh
  • Middels krevende tur
  • Ca. 8 km med kjerrevei og sti
  • Egner seg ikke for barnetraller

Kart over turen finner du på denne linken:

Tisleidalen rundt

Golsfjellet byr på fine sykkelstier
Det er godt å være syklist på Golsfjellet og i Valdres

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.