Sykkeltilbudet og tilretteleggingen i Marka er unikt og blir enda bedre når det kombineres med noen byopplevelser. Med opplagte bein og kamera i sekken, testet vi for oss en ny variant av sykkel i Marka. Den ble både minnerik og lang!

Vi startet turen hjemme på Nesøya. Vi hadde studert kartet og blinket ut både Lommedalen, Krokskogen, Nordmarka og Akerselva som dagens mål. På turen mot Lommedalen la vi veien om Handelstedet Bærums Verk, denne idyllen som skogeier Løvenskiold tar så godt vare på. Deretter gikk det raskt mot By og videre langs elva Lomma. Snart var vi på turens høyeste punkt, Gaupeskardsveien 530 moh. med flott utsikt mot Tyrifjorden.

RSCN1593
Bærums Verk, denne gangen sto vi over den gode latten på Baker Hansen, dessverre…..
DSCN1536
Ved Damtjern derimot ble det inntak av både vann og banan

RSCN1590Ved Storflåtan gård var det tilløp til «trafikkaos»

Etter Damtjern og Storflåtan passerte vi drikkevannet Kringla, som gav oss turens fineste fotomotiv. Så bar det videre på grusveier, kjerreveier og en drøy kilometer på trillesti i retning Kikut.

RSCN1598
Tid for en sjekk på kartet ved Kringla

Kikut  ved vakre Bjørnsjøen, kom vi ut fra ensomheten. Her vrimlet det av syklister på sykkel i Nordmarka. Noen brukte dagen til Birkenforberedelser, mens andre tok turen atskillig mer med ro. Det er jo det som er så fint, tilbudet i Marka er for alle, uansett alder, ferdighet og ambisjon.

RSCN1580
Halveis i turen er det ikke enten eller. Det er definitivt ja takk, begge deler! Det smakte fortreffelig
På Kikut var vi bare halveis i antall kilometer, men vi kunne glede oss til mye nedoversykling siste delen. Det gikk raskt mot Hammeren, videre på asfaltveien langs Maridalsvannet, før vi vi nådde innløpet til Akerselva. Akerselva er kanskje vakrest om våren og høsten, men gutta som hylte av badefryd i kulpene ved Frysja er antagelig uenig i det. Flott å se hvordan området langs denne elva både brukes og utvikles!
RSCN1578
Sykkel – og sommerglede ved Akerselva
RSCN1595
Hønse Lovisas hus, en perle ved Akerselva der det ligger ved statuen av Fabrikkjentene

Utbedringer langs Akerselva førte oss opp på Grünerløkka. Her myldret det av lørdagsliv. Vi hadde fortsatt igjen over 2 mil av turen, og nå skrek magen etter noe annet enn banan og boller. Hva passet bedre enn å runde av bydelen av turen ved Schous Bryggeri, som var etablert allerede i 1821 kunne vi lese. Etter inntak av herlig pasta og kald drikke, gikk siste del av turen langs Oslofjorden som en lek. Vel hjemme viste computeren 115 km., og vi hadde hatt sykkelturen som hadde det aller meste. Turen kan fint gjøres i andre og kortere varianter med mye av det samme inneholdet. Ta en titt på kartet og finn din variant, selvfølgelig avhengig av bo – og startsted. Det er snart høst og mange uker med fin sykling ligger foran oss, god tur i byen, marka og på fjellet!

RSCN1576
Turen rundes av med en rast på Schous Bryggeri

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.