Hundrevis av kilometer med skogsbilveier, trillestier, andre stier, markastuer, utsiktspunkter. Joda, Oslo og kommunene i Stor – Oslo har all grunn til å være strålende fornøyde med det Marka gir av sykkelmuligheter for alle oss beboere. En hovedstad med en så god tilrettelegging for sykling innenfor og utenfor bygrensen må jo være helt unikt, også i verdenssammenheng. Norge har mye på å by på av sykling på fjell og ved sjø i spektakulær natur. I Oslomarka er det tilretteleggingen med skilt, kart og alle turmulighetene som imponerer i tillegg til idyll og variasjon i turer. Du skal være mye på sykkel for å komme igjennom løype – og stinettet for syklister. Sykkel i Oslomarka får en sekser!

SAMSUNG CSC
Gamle Kongevei på Krokskogen

Nordmarka, Krogskogen, Bærumsmarka, Østmarka, Vestmarka, Lillomarka, Romeriksåsen, de ligger det som perler på en herlig snor for en syklist. Det er Skiforeningen som tilrettelegger sykkel i Oslomarka og det gjør de like bra som for skiopplevelsen om vinteren. Ta en titt på ca. 1000 turforslag som ligger på nettet hos Skiforeningen. De har i år sendt ut nye kart til sine medlemmer fra samtlige områder og ivaretar skiltingen som holder deg på rett vei uansett valg av mark.

SAMSUNG CSC
Trillestier binder skogsbilveien sammen

Sykkel vokser i popularitet. Vi ser det på sykle til jobben tallene, på turisttrafikken fra inn – og utland hvor flere velger aktiv ferie og mye sykkel ( aktiv ferie har økt med  195% internasjonalt de siste par årene ). Vi ser det i attraktive sykkelritt og på rekruttering. Sykkel er sosialt, som for stigruppa i Rye som tråkker i stor flokk i Marka på lørdager, som i bollekøen på Kikutstua. I tillegg til å være et samlingssted sies det også at køen på Kikut er byens beste sjekkested. Det skulle bare mangle om ikke byens beste utested også skulle være et sted for både sjekking og date.

SAMSUNG CSC
Stigruppa til Rye på lørdagstur

Sykkelbussen tar deg langt inn i Marka med flere varianter turer tilbake til byen. Eller gjør som vi gjorde på denne turen. Start hjemmefra hvor nå det enn er, sett av dagen, ta en langtur og avslutt med en middag langs Akerselva. Bli med på turen Bærums Verk, Storflåtan via Kikut til Akerselva, turbeskrivelse her.

Eller ta turen igjennom idyll i Krogskogen hele veien opp til Kleivstua, turbeskrivelse her.

Eller, kanskje er det dagen for en kortere variant? Det er bare å ta for seg av mulighetene som finnes i alle lengder.

Sykkel i Oslomarka er god kortreist opplevelse på en ferie eller fridag. Det er et supert tilbud for turister i Oslo, ihverfall for de som kan lese norske kart. Kombiner skog og by og få en alle tiders feriedag. Det er mye glede på to hjul med utgangspunkt Oslo.

Kyststien byr også på fine sykkelmuligheter, les her.

 

SAMSUNG CSC
Det er mange idyller å passere på tur igjennom Marka
SAMSUNG CSC
Byens beste utested, det er bare å ta for seg

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.