Sykle Mjølkevegen og norgesferie er på ønskelista for mange for sommeren! De fineste turene venter på stølsveier, på stier som binder de samme. Første del av sommeren er det kanskje gjøken som akkompagnerer deg der du tråkker i vakker natur. Kanskje skal du krysse ei elv hvor vannet sildrer mens fuglene kvitret? Du vil føle deg glad, litt sliten, få påfyll av energi det du tråkker avgårde med eller ute el hjelp. Er det denne stemningen og opplevelsen du drømmer om, finner du turene i boka Mjølkevegen med avstikkere.

Her er smak fra boka: Bla deg inn i opplevelsen!

Her kan du kjøpe boka!

Her finner du de lange og utfordrende turene, eller de korte og lette. El-sykkel egner seg på de aller fleste av turene i Mjølkevegen med avstikkere.

Sykle Mjølkevegen sine fineste avstikkere

Boka ble til etter at to håndfuller med favoritturer var samlet i området der Mjølkevegen strekker seg fra Jotunheimen via Stølsvidda til Golsfjellet. Golsfjellet med alle rundene på fjellplatået og rundt Tisleifjorden og Tisleidalen. Sykkelturen Tisleidalen rundt, som har alt man ønsker seg av en sykkeltur. På Stølsvidda, som er Nord-Europas mest aktive stølsområde, går turene innom de trivelige stølsgrendene hvor både husdyra og fuglelivet er en herlig trivselsfaktor. Rømmegrøt og vafler er heller ikke langt unna sykkelterrenget. Ved foten av Jotunheimen strekker Mjølkevegen seg både mot Slettefjell og langs Vinstrevann mot Espedalen.

Du kan sykle hele Mjølkevegen fra Vinstra til Gol, som er en lang tur med mange høydemeter. De fleste bruker 2 – 4 dager på den. Du kan velge en base på Golsfjellet eller på Vaset og ha varierete turer i flott sykkelterreng. Bli noen dager eller ei uke, ha nye fine runder hver dag. Mulighetene er mange, det er bare å planlegge og glede seg til å sykle Mjølkevegen med avstikkere!

Rømmegrøten smaker på Langestølen kolonial på Stølsvidda
Tur 7 igjennom Gauklia
Tur 10 igjennom vakre Smådalen
Ta turen langs Jotunheimvegen og langs Vinstrevann, tur 13
Tur 1 Tisleidalen rundt, turen som har alt
Stier som binder fjellveien sammen, her fra tur 12 mellom Syndin og Grønsenn

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.