Det var meldt strålende vær, skiføret vet vi er godt. Stjernehimmelen, den skulle glitre over de kalde gradene. Det var dagen for å ta en telefon til byjentene om de ikke skulle bytte ut asfalt og kaféliv med en helg i skisporet. En helg i den fine lyset. » Se på stjernene, hvorfor det? Jo, fordi dere ikke ser denne stjernehimmelen i by´n». OK, da. Lørdag morgen staker vi oss ut i nykjørte spor på Golsfjellet.

SAMSUNG CSC
Byjenter og førstereis på Golsfjellet

Her på Lev Godt har vi tidligere skrevet om Golsfjellet og hvor overrasket vi ble når vi ble kjent med det. Mye ski, super preparering, utsikt rekker til Hallingskarvet, til toppene i Jotunheimen. Tar du skituren oppom Nystølfjellet kan du føye Rondane til utsiktsmenyen. God plass i sporene, litt for god, her hvor det er så bra løypenett burde flere funnet sine favorittløyper. Grillhytter utstyr med ved for den sosiale rasten. Joda det er gode skidager på Golsfjellet.

SAMSUNG CSC
Rastebuer » Grillhytter» med ved inkludert
SAMSUNG CSC
Innevær løses slik på skituren på Golsfjellet

Tilbake til byjentene. De er på ski, de bruker fiskebein opp bakkene ved Bjødnelia. Utsikten nærmer seg, så åpenbarer den seg og dagens fotoscene gir seg selv. Det å bli med på hyttetur med en som digger å ha fotoapparatet med seg alltid, det betyr fotostopp. Medbrakte modeller er stas, de poserer foran #skogshorn i sporet og utenfor sporet.  De går, de står, de tar på seg Lev Godt luene, de som deles ut til turfolk som følger siden vår. Så smiler de nå de går på ski. «Så fint det er å komme seg på fjellet», sier de.

Golsfjellet
Byjentene på fjellet
SAMSUNG CSC
Byjentene modeller for Lev Godt for en dag

Stjernene der de synes best

Det går mot kveld. Hvordan blir det med stjernehimmelen? Skal skyene stoppe opplevelsen denne gangen? Det å bli dratt inn i stjernehimmelen på en mørklagt vidde. Det er da man skjønner at stjerner, det er ikke stjerner uansett hvor man ser de. På fjellet slåss de ikke med oppmerksomheten med annet lys. Der skinner både Lille bjørn med nordstjernen, Karlsvogna og alle de andre på kvelds- og natteturen. Kvelden er ung, vi får se hva som skjer her på Golsfjellet i kveld.

SAMSUNG CSC
Stjernehimmelen på Golsfjellet