Det er mange plussgrader, varmt er det, selv 1000 moh. Det er allikevel snø og ski som frister, det er til fjells vi reiser. Vi tenker at dagene i lavlandet de får vi nok av i tida som kommer. Det er noen få helger vi skal ta for oss av en annerledes skiopplevelse, vårski. Skisesongen toppes på en måte når avslutningen blir så perfekt som akkurat nå. Vi våkner allerede i grålysningen av orrhanen som er klar for det meste. Det klukker og «hysjer» mellom trærne der borte, hvor flere orrhaner er våryre. Våren er en fin tid for flere enn oss, tenker vi der vi finner frem litt mindre tøy enn vi pleier å gjøre når det er ski. Vi er klare for en drømmedag.

SAMSUNG CSC
Orrhanen har full oversikt over vårens gleder
SAMSUNG CSC
Skareføre, hvilken skiglede å gå overalt uten å trå igjennom snøen

Zero og rubb:

Forrige sesongs investering i Zero-ski har gjort susen. Bekymringer om klister er som blåst vekk. Vegringen for ski når vi kan se langt etter den tørre snøen, er historie. Nå tar vi frem Zero med rubbet såle og det går som en drøm. Det er allerede et par varme grader ved frokost, men med hjelp av nattens kalde grader, vil det antageligvis være skareføre godt utover dagen. Hva er det som er så annerledes med vårski? Vi starter med klærne, kanskje holder det med en trøye eller to og superbuksa er overflødig. Så var det skia, enten zero eller vi rubber opp de andre skiene med sandpapir på midten. Vi legger avgårde og kan gå overalt. Løypene får ligge forlatt, vi skøyter og staker oss over hvite vidder, vi går mellom bare flekker som titter opp, vi klyver opp fjellsidene for å få herlig nedkjøring. Vi lager våre egne spor, vi går akkurat der vi vil. Vi går hele dagen, man får liksom ikke nok når sola varmer og glien i snøen holder dagen lang. Selvfølgelig må vi som er glade i ski, klamre oss til avslutningen av skisesongen med sånne opplevelser. Noen av oss velger tur, andre magiske toppturer og det er fortsatt flotte forhold i alpinanleggene som fortsatt er åpne. Det er herlige skidager i alle disipliner på tampen av sesongen, det er bare å fortsette med ski til snøen er smeltet.

SAMSUNG CSC
Jotunheimen med Store Knutholstind
SAMSUNG CSC
Zero-ski har gjort en enda bedre match av vår og ski

Turen  vår går i fjellområde mellom Hallingdal og Valdres, vi sklir over Golsfjellet mot Hemsedal og Skogshorn, vi titter bort på topper i Jotunheimen med Store Knutholstind som den mest markante. Vi titter over på Reineskarvet, Hallingskarvets lillebror. Det er sol og fjell i alle retninger. Vi tar med oss Nystølfjellet med storslått utsikt. For en dag med vårski! Godt hjulpet av solkrem, saft, appelsiner, et par skiver og en sjokolade klarer vi oss lenge før vi renner ned fra fjellet på et snølag som fortsatt bærer i solhellinga.

SAMSUNG CSC
På vei mot Skogshorn mellom Hemsedal og Valdres

«Det lages spor på Valdresflya helt til pinse,» leser vi.  » 12200 fornøyde Skarverennsdeltagere deltok på vårens vakreste skieventyr», hører vi. Yr melder om kuldegrader om natta, mer sol. Det skal være varmt fremover. Vi vet det er skiføre på Hardangervidda, i Jotunheimen, på Hallingskarvet, kanskje til uti juni. Vi kan gå på 17. mai ski på Hardangerjøkulen. I noen skisentre varer alpinsesong fortsatt, så åpner skianlegg på bre. Mulighetene er mange. Med drømmedager som nå er det bare å plotte inn korte og lange helger på ski med herlig vårføre, skare og styresnø. Det er mye skiglede i vente før sommeren tar oss for fullt.

Huskeliste på vårsnøen:

  • Solkrem
  • Solbriller
SAMSUNG CSC
Vårski drømmen
SAMSUNG CSC
Tilbake fra skitur ventet linerla på 900 moh.

 

 

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.